10 beneficii ale consumului de pulbere Maca

Maca este o planta peruana cultivata in muntii Anzi. Este o leguma crucifera, adica este inrudita cu broccoli, varza si kale.

Maca este un ingredient foarte folosit in mancarea peruana, care ofera o aroma cu gust pamantiu. Planta cu radacina de Maca poate fi macinata in pulbere si adaugata la mancare sau smoothie-uri.

In afara de utilizarile sale culinare, maca mai are si cateva beneficii pentru sanatate.

In acest articol vom discuta despre 10 beneficii ale consumului de radacina Maca.

  1. 1. Cresterea libidoului

Cel mai cunoscut beneficiu al radacinii de maca este calitatea sa de a ridica libidoul. Exista multe dovezi stiintifice care confirma aceasta afirmatie. De exemplu, un studiu din 2002 a relevant fapul ca barbatii care au luat 1,5 sau 3 grame de maca pe zi au avut un libido mai crescut.

  1. Reducerea problemelor erectile

Radacina de Maca ar avea, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu disfunctie erectila. Un studiu realizat in 2009 a analizat efectul consumarii a 2,4 g de radacina maca pe zi timp de 12 asupra starii generale si sexuale. Participantii la studiu au fost barbati cu probleme erectile nu foarte grave. Cei care au consumat radacina maca au sesizat o crestere semnificativa a bunastarii sexuale.

  1. Stimularea energiei si a rezistentei

Multi sportivi folosesc radacina de maca, ca supliment pentru a-si spori energia si performanta. Exista dovezi care sa sustina acest lucru. Un studiu efectuat in 2009 a relevant faptul ca utilizarea extractului de maca timp de 14 zile a imbunatatit rezultatele biciclistilor barbati intr-o proba de 40 de kilometri. Tot acelasi studiu a aratat si ca extractul de maca a imbunatatit libidoul la participantii care l-au folosit.

  1. Cresterea fertilitatii

O alta folosinta pe care radacina de maca o are, este cresterea fertilitatii, in special la barbati. Un studiu efectuat in anul 2016 a descoperit cateva dovezi ca radacina de maca poate imbunatati calitatea materialului seminal atat la barbatii fertili, cat si la cei infertili.

  1. Imbunatateste starea de spirit

Maca contine flavonoide, despre care se spune ca imbunatatesc starea de spirit si reduc cu mult anxietatea. Un studiu efectuat pe 14 femei aflate in post-menopauza a aratat faptul ca pudra de maca poate reduce senzatiile de anxietate si de depresie.

  1. Reducerea tensiunii arteriale
  2. Reducerea arsurilor solare si protejarea pielii de actiunea razelor ultra violete.
  3. Combate radicalii liberi

Radacina de Maca stimuleaza, de asemenea, cresterea numarului de antioxidanti naturali in organism, cum ar fi glutationul si superoxidul dismutaza.

Antioxidantii contribuie la combaterea radicalilor liberi, care pot produce distrugerea celulelor sanatoase din oganism.

  1. Reducerea simptomelor menopauzei

Pudra de maca ajuta si la echilibrarea nivelului de estrogen din timpul perioadei de pre-menopauza.

S-a constatat ca femeile aflate in aceasta perioada, si carora li s-au administrat doua tablete zilnice cu pudra de maca, au prezentat simptome reduse, cum ar fi bufeurile si transpiratiile nocturne.

  1. Imbunatateste capacitatea de a invata si memoria

Un studiu efectuat in anul 2014 a relevat faptul ca maca are beneficii pentru invatare si pentru performanta memoriei. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca ar putea fi de ajutor in rezolvarea afectiunilor care afecteaza aceste procese, cum este boala Alzheimer.

Leave a Reply