4 Modele de centrale termice pe lemne potrivite pentru tine

Atunci cand ai o casa la tara, indiferent de marimea sa, si vrei sa ai incalzire la fel ca la bloc, prin intermediul caloriferelor, fara a te complica cu vechile sobe pe lemne care scot mult fum uneori si din cauza carora se face multa mizerie, o centrala termica pe lemne se poate dovedi cea mai buna solutie de incalzire.

In primul rand vorbim despre o metoda de incalzire eficienta si nu foarte costisitoare, deoarece unul dintre detaliile care ne intereseaza cel mai mult este costul incalzirii. Exista si centrale termice pe energie electrica, de exemplu, insa cele pe lemne sunt mult mai ok din punct de vedere al costurilor.

Asa ca daca iti doresti si tu sa iti incalzesti casa cu o astfel de centrala, am pregatit 4 modele de centrale termice pe lemne care merita toti banii, astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru incalzirea casei tale.

  1. Centrala termica pe lemne Liepsnele L 20

Atunci cand iti cumperi o centrala, trebuie sa te asiguri ca este produsa de o firma specializata, cu vechime si reputatie pozitiva, pentru a fi sigur ca alegi centrala potrivita care nu te va dezamagi. Ei bine, o prima recomandare pentru tine este centrala termica pe lemne Liepsnele L 20.

Aceasta are un cazan cu capacitate de 20 kw si poate incalzi cu succes o cladire cu suprafata cuprinsa intre 80 si 200 KW. Fiind un articol despre centrale termice pe lemne, este limpede faptul ca drept combustibil foloseste lemnul, dar si alte deseuri de lemn. Are o durata de ardere de pana la 30 de ore, astfel incat sa pui o data pe foc si sa iti iei de o grija in legatura cu incalzirea in casa.

  1. Centrala termica pe lemne Liepsnele L 10

In cazul in care ai nevoie de o centrala pentru o casa mai mica, o cabanuta la munte sau ceva de genul acesta, care nu are mai mult de 100 de metri patrati, ai putea opta pentru modelul L 10. Aceasta are o capacitate de racire mai mica, de 10 Kw, iar combustibilul pe care il poti folosi este reprezentat tot de lemne, brichete sau alte deseuri de lemn. Durata de ardere este aproximata la 30 de ore.

De asemenea, dimensiunile sale sunt destul de reduse: de 560 mm pe latime si 1700 mm pe inaltime, astfel incat ii vei gasi destul de usor locul potrivit.

  1. Centrala termica pe lemne Liepsnele L 40

E destul de posibil sa ai nevoie totusi de o centrala pentru o vila de exemplu, iar in acest caz modelul L 10 si nici macar modelul L 20 nu va face fata. Asta deoarece ai nevoie de o capacitate de incalzire mare, deci si de o centrala termica pe lemne de dimensiuni mari, pentru a incalzi cu brio fiecare incapere.

In cazul acesta modelul Liepsnele L 40 poate fi alegerea ideala pentru tine. Asta deoarece poate fi folosita pentru incalzirea unei case cu suprafata de pana in 400 de metri patrati, avand deci o capacitate de incalzire suficient de mare.

Autonomia de ardere este de pana la 30 de ore, pentru a nu sta mereu langa centrala de frica sa nu se raceasca in casa, si poti folosi lemn, brichete ori alte deseuri din lemn pentru a-ti asigura confortul termic ideal in anotimpul rece.

  1. Centrale termice pe lemne si carbuni Liepsnele Universal

Iar daca te incanta ideea de a pune pe foc acum iar mai apoi sa uiti de centrala, in casa pastrandu-se caldura necesara, atunci ar trebui sa optezi pentru modelul Universal. Pentru fiecare model, L 10, L 20 sau L 40 exista si o varianta Universal, a carei caracteristica extra este aceea ca poti folosi si carbuni. Astfel te vei bucura de un tip de ardere cuprins intre 3 si 5 zile, ceea ce suna cu siguranta foarte bine.

Asadar, daca ai nevoie de o centrala termica pe lemne, ar trebui sa alegi unul din modelele de mai sus, deoarece sunt recomandate de calitatea lor dar si de clientii multumiti.

Leave a Reply