Ai părul un uscat și deteriorat? Iată ce poți face

Dacă te confrunți cu problema unui păr uscat și deteriorat sau dacă îți cade părul înseamnă că ești în căutarea unor remedii eficiente pentru a-ți recăpăta strălucirea în zona podoabei capilare. Iată câteva soluții la care poți apela pentru a scăpa de aspectul tern al părului:

Măști care combat cu succes căderea părului

  1. Mască cu miere și ulei de măsline

Într-un vas, se vor amesteca următoarele ingrediente – un gălbenuș de ou, o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere și zeama de la o jumătate de lămâie. Se recomandă utilizarea tratamentului de trei ori pe săptămână. Seara, se va aplica această mască pe părul uscat, se va lăsa să acționeze o oră, iar mai apoi se va spăla părul cu șampon. Ulterior, se indică folosirea unui balsam care să îmbunătățească textura firului de păr. De altfel, această mască ideală pentru combaterea părului este intens hrănitoare și revitalizantă.

  1. Mască pe bază de drojdie

Se dizolvă o linguriță de miere într-o lingură de lapte cald, iar mai apoi se adăugă 20 grame de drojdie proaspătă și un gălbenuș de ou. Compoziția omogenă obținută se va lăsa la fermentat timp de 15-20 de minute într-un loc ferit de frig. Această mască ce combate căderea părului se va aplica pe părul curat, apoi se va lăsa să acționeze o oră după care se clătește. Se recomandă utilizarea tratamentului  o dată pe săptămână de 10-15 ori pentru a stimula creșterea părului.

  1. Mască de păr cu ulei de ricin și miere

Dacă părul tău este extrem de fragil și cade în mod excesiv, poți apela la un alt truc – cum este masca de păr cu ulei de ricin și miere.

Fără îndoială că uleiul de ricin constituie un tratament bun pentru păr deoarece contribuie la fortifierea și regenerarea părului. Așadar, persoanele care au fire de păr foarte subțiri sau care au părul foarte rar își pot aplica o astfel de mască. Într-un bol, se va prepara un amestec din două linguri de ulei de ricin și 4 linguri de miere. Apoi, se va lăsa masca să acționeze pe păr 30-45 de minute, iar mai apoi șamponați și clătiți. De altfel, mierea este recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și vor trata scalpul, iar uleiul de ricin îl va vitaminiza și îl va fortifia.

Măști pentru păr uscat și deteriorat

  1. Mască hrănitoare pe bază de smântână – una dintre cele mai bune tratamente adresate părului constituie un amestec preparat din următoarele ingredienteo jumătate de ceașcă de smântână și gălbenuș de ou. Se masează pielea scalpului cu acest mix, iar mai apoi se lasă să acționeze timp de 20 minute, iar mai apoi se clătește cu apă călduță. Pentru efecte uimitoare, se utilizează acest tratament de două ori pe lună.
  2. Mască de păr cu miere şi ulei de măsline

Un alt tratament naturist care regenerează firul de păr este masca de păr cu miere și ulei de măsline. Se va amesteca o ceașcă de miere cu 1-2 linguri de ulei de măsline, apoi se va aplica masca pe părul umed, lăsând-o să acționeze timp de 15 minute. Este recomandat să utilizezi această mască o dată pe lună.

Așadar, dacă nu ai timp să prepari aceste tratamente naturiste, poți apela la măștile pentru păr uscat sau la produsele care combat căderea părului pe care le poți găsi în comerț.

Leave a Reply