Avantajele incalzirii prin pardoseala si dezavantajele acesteia

Instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala este ceva mai scumpa, dar nu este deosebit de costisitoare in constructiile noi. Pretul mai mare pentru incalzirea in pardoseala provine de la nevoie de izolatie, pentru ca doar o casa bine izolata se va bucura de incalzirea prin pardoseala la adevaratul sau potential.

Avantajul caloriferelor este insa ca reactioneaza mult mai repede decat sistemele de incalzire prin pardoseala, spune Holfert, un specialist in domeniul incalzirii. Deci este mult mai usor sa obtii rapid temperatura dorita in interiorul casei tale.

Deoarece sistemele de incalzire prin pardoseala se extind pe suprafete mari si sapa are de obicei o grosime de cativa centimetrii, dureaza pana in momentul in care sapa se incalzeste suficient pentru a emite caldura si in camera. De aici rezulta si timpul de incalzire lent. Dar industria lucreaza pentru a remedia acest dezavantaj.

Pentru instalatiile moderne a fost prevazut un sistem de autoreglare a temperaturii. Daca temperatura din camera creste, atunci cand soarele actioneaza direct asupra podelei, debitul de caldura va fi redus automat cu ajutorul termostatului bine setat. Atunci cand temperatura din camera scade va creste puterea instalatiei astfel incat temperatura sa se mentina la nivel constant.

Sunt utilizate mai multe termostate pardoseala in functie de tipul instalatiei si de modul de utilizare al acesteia. Termostatele au rolul de a contribui eficient la obtinerea unui confort termic bun si la mentinerea unei temperaturi constante.

Cu ajutorul termostatelor se va seta o temperatura dorita in functie de fiecare camera. Ulterior instalatia va face totul pentru a mentine aceasta temperatura constanta. Este vorba despre reglarea diferita a temperaturii in functie de camera deoarece in camerele amplasate de exemplu pe colt este mult mai posibil ca temperatura sa fie mai rece decat in camerele marginite la stanga si la dreapta de alte camere.

Cu cat o camera are mai multi pereti comuni cu exteriorul cu atat creste mai mult probabilitatea ca aceasta sa fie mai rece. Setand corect temperatura in fiecare camera va fi mult mai simplu si mai usor ca fiecare persoana sa beneficieze de confort indiferent de camera in care se afla.

Altfel exista posibilitatea ca in timp ce anumite persoane au disconfort termic generat de o temperatura prea mare, alte persoane sa sufere de frig in aceeasi casa. De aceea sunt folosite termostate pentru fiecare camera si solutii personalizate pentru ca fiecare incapere sa beneficieze de caldura corespinzatoare.

Alegand termostatele de la Salus este foarte usor ca in prezent sa fie obtinute cele mai confortabile temperaturi in casa indiferent de locul in care se doreste incalzirea optima. Cu ajutorul acestor termostate te bucuri de caldura optima chiar si atunci cand afara temperaturile sunt pe minus.

Pentru un nivel sporit de confort insa totul depinde si de modul in care podeaua, si respectiv instalatia este acoperita. Placile ceramice si piatra naturala sunt doua materiale foarte potrivite pentru a depozita caldura si pentru a o emite atunci cand este necesar.

De asemenea se mai pot folosi si parchetul, linoleumul sau covoarele insa este important ca toate acestea sa aiba specificat faptul ca sunt potrivite pentru incalzirea in pardoseala.

Leave a Reply