Bijuterii cu valoare sentimentala sau materiala

Din cele mai vechi timpuri realizarea unor bijuterii a fost o ocupatie sau mai bine spus un mestesug foarte apreciat si foarte cautat mai ales de catre unele categorii sociale pozitionate mai sus.

Acest lucru nu s-a schimbat foarte mult nici astazi intrucat bijuteriile sunt cautate de catre toate categoriile sociale si indiferent de gen.

Nu se incadreaza in aceasta categorie insa doar bijuteriile de aur ci la fel de simplu poate fi vorba si despre bijuterii de argint sau poate despre unele bijuterii placate cu aur.

Cele mai cautate obiecte dintre aceste bijuterii au fost si inca sunt si astazi inelele iar modul in care acestea au fost realizate le facea mai mult sau mai putin apreciate si dorite. Un element care trebuia sa fie insa prezent indiferent daca era vorba despre unele inele de argint sau de aur erau cristalele sau pietrele pretioase.

Acest lucru este valabil si astazi iar un inel cu diamant sau cu o alta piatra pretioasa de la www.diamag.ro cu siguranta va impresiona persoana careia ii este destinat dar si persoanele care il vor vedea si care vor sti sa faca diferenta sau sa aprecieze acest lucru.

Un alt element foarte cautat si foarte dorit este lantisorul sau colierul si nu putine sunt cazurile in care acestea erau oferite inclusiv pentru a reprezenta sau simboliza un anumit rang sau statut fie ca era social sau nobiliar. Exista insa si astazi cazuri in care aceste coliere sunt destinate aceluiasi scop sau cazuri in care se poate primii un colier in semn de apreciere pentru merite deosebite.

Daca ne referim insa la tipurile de coliere prezente la majoritatea doamnelor si domnisoarelor cu ocazia unor evenimente importante acestea pot fi adevarate opere de arta in materie de bijuterii. Acestea pot fi unele deosebite atat ca si structura proprie cat si datorita modului in care sunt incastrate unele cristale sau pietre in interiorul lor sau cum sunt finisate si modelate.

Un element sau un accesoriu careia ii este acordata o atentie sporita este bratara care ca si colierul sau lantisorul poate fi realizata intr-un mod cu totul special sau deosebit.

Tot de bratara poate fi vorba si daca vorbim despre modelul pentru picior care a devenit un accesoriu must have al sezonului estival si care cu siguranta ofera un plus de eleganta si stil celei care o poarta.

Avand in vedere ca este o moda relativ noua acest tip de bratara poate fi purtat nu doar la tinuta de plaja ci si la o tinuta casual. Indiferent insa daca este vorba de bijuterii de argint, bijuterii de aur sau unele bijuterii placate cu aur trebuie ca acestea sa fie purtate intr-un mod potrivit, elegant si nu unul care sa iasa in evidenta de la distanta.

Leave a Reply