Botoșăneanul relatează trista realitate a educației

Dacă mai sunt necesare și alte dovezi care să scoată la lumină că trăim într-o lume prost educată, iată că nici ultimele știri nu sunt prea îmbucurătoare. Citim din ce ne relatează Botoșăneanul că aici în județ este un liceu în care nici un elev nu a promovat Bacalaureatul. Și ca aici mai sunt și alte situații în țară.

Conform acestui trust de presa Botosani nici la Evaluarea Națională nu stăm mai bine. Se pare că abia acum vedem repercusiunile orelor online din perioada pandemiei. Din rândul celor care au susținut examenul de tip evaluare națională, peste 37% au obținut medii sub 5. Adică nu au promovat. Dar o mare parte dintre ei nici nu s-au prezentat la testare, ceea ce ne duce la o rotunjire de 50% a celor care nu își vor continua studiile liceale.

Despre educație și alte știri, din trustul Botoșăneanul

Trăim acele vremuri în care ni se pare greu să conștientizăm unele aspecte, dar iată că realitatea ne flutură pe sub nas că așa este. Conform Botosaneanul.ro realitatea este una și cea zugrăvită de politică este alta.

Desigur că în tot acest context al rezultatelor slabe la testări mulți dau vina pe închiderea școlilor ce a fost o decizie politică. Trist este însă că în final nu iese nimeni vinovat din asta, dar iată că o generație de copii are de suferit.

În total în țară, conform aceleiași surse, sunt 42 de licee în care promovabilitatea după studiile liceale este zero. Asta în prima fază de testare, cine știe poate la sesiunea a doua lucrurile se vor schimba puțin.

Iată cum arată acest top: Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Maramureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vâlcea.

O situație atipică, dar deloc fericită este și la Școala Profesională de Cooperație Botoșani. Un singur candidat înscris, acesta nu a promovat. Cu astfel de exemple statisticile arată că în 3% din liceele din țară am avut zero șanse ca generația de elevi în an terminal să promoveze examenul de bacalaureat.

Botoșăneanul ne ține la curent cu ce se întâmplă în județ. Descoperim aici știri interesante despre toate domeniile de interes. Dacă ești curios sau pur și simplu menții interes despre locul din care provii sau locuiești, trebuie să afli despre acest trust. Abonează-te la newsletter sau chiar fii un cetățean activ și spune presei ce știi că ar merita să fie adus în atenția publicului larg.

Contact: redacție@martorincomod.ro.

Leave a Reply