Care sunt criteriile pe care trebuie sa le respectam pentru a alege un hidrofor cu ejector?

Daca locuiesti in preajma unui lac sau stai in mediul rural si ai la indemana o fantana si doresti sa folosesti apa din apropierea casei, in schimbul apei de pe strada, ai nevoie de un hidrofor.

Poate ai plantatii ce necesita irigatii – exista multe intrebuintari pe care un hidrofor le poate avea si cu ajutorul caruia viata ta si a familiei tale poate sa devina mai usoara.

Iar in cazul in care locuinta ta e la adancimi mai mari de 8 m trebuie sa optezi pentru hidrofoare cu ejector. Dar cum stii ce fel sa achizitionezi daca nu ai mai cumparat niciodata sau cel pe care l-ai avut s-a stricat prea repede?

Iti prezint mai jos cateva criterii prin care trebuie sa treci pentru a te asigura ca alegi unul dintre hidrofoarele cu ejector care sa ti se potriveasca:

 1. Foarte important este sa verifici indicii care permit functionarea dispozitivului.

In aceasta categorie de indici intra:

 • Puterea de alimentare
 • Presiunile maxime
 • Presiunile minime
 • Cantitatea de apa
 • Adancimea de la care este colectata apa
 • Inaltimea la care este difuzata

Daca vrei sa optezi pentru unul dintre hidrofoare cu ejector care in acelasi timp sa fie economic, iti recomand sa le alegi pe cele cu puterea cuprinsa intre 600 si 700 de watt. Necesita conectarea la curent electric pentru a fi functionale si pot colecta apa de la o adancime de 20 de metri.  Preturile de asemenea sunt convenabile.

Dar daca ai nevoie de un hidrofor pentru a iriga terenuri cu suprafete mai mari atunci va fi necesara achizitionarea unora cu puteri de peste 800 de W ceea ce permite  trimiterea pe orizontala la peste 200 de metri, iar colectarea apei la adanci de pana la 30 de metri. Insa preturile pot ajunge sa fie chiar triple in comparatie cu cele de 600 de W.

 1. Componentele vasului in care este incorporat dispozitivul

Aici este vorba de acel recipient care permite acumularea apei, pastrarea acesteia si distribuirea in mod constant cu pauze oricat de lungi, pentru a avea o durata de viata mai lunga.

Este recomandat ca marimea acestui recipient tip etans sa fie cat mai incapator pentru a putea permite colectarea si distribuirea apei sub presiune oricand este necesar. Costurile insa cresc cu cat capacitatea de colectare a apei este mai mare. Iti recomand cantitatile de 25 pana in 50 de litri  pentru preturi mai accesibile.

 1. Alte lucruri ce trebuie verificate
 • Materialele din care sunt confectionate, mai ales atunci cand este vorba de irigarea unui teren este de luat in vedere, acolo unde apa colectata prezinta impuritati. Ti le recomand pe cele din fonta sau inox.
 • Rolul presostatului permite trecerea anumitor particule de diverse dimensiuni, iar in acelasi timp pornirea si oprirea pompei in mod automat.

Cei de la www.shop-einstal.ro iti pun la dispozitie o multitudine de astfel de hidrofoare cu ejector din care sa alegi. Iar daca vei respecta criteriile prezentate mai sus cu siguranta il vei gasi pe cel potrivit.

Leave a Reply