Ce trebuie sa iei in calcul atunci cand alegi o scara de pod?

Podul unei case are un potential de depozitare destul de mare sau poate deveni un loc in plus pentru un membru al familiei. Cu toate acestea, podul poate fi un spatiu ruinat daca nu exista un spatiu de acces catre el.

Ca si solutie, ai putea sa instalezi o scara pentru pod in tavan. Unele din cele mai comune tipuri de scari de mansarda sunt cele marca Fakro. Deschiderea se relaizeaza cu ajutorul unei tije de metal. Cu toate acestea, trebuie sa planifici cu atentie locatia pentru scari.

O scara de mansarda este o scara retractabila care se retrage din tavan pentru a oferi acces catre spatiul din pod. Apoi se indoaie intr-un cadru de tavan ce nu iti sta in cale atunci cand este inchis.

O scara de mansarda face ca fiecare urcare sau coborare sa fie cat mai usoara, mai rapida si mai sigura. Poate face diferenta intre un spatiu de depozitare care este in folosinta si un spatiu care este uitat – impreuna cu ceea ce se afla depozitat in pod.

Instalarea unei scari de pod sau a unei scari indoite este un proiect DIY care poate dura foarte putin timp. Cele mai multe scari si kit-uri de scari vin pre-asamblate, pe care le poti comanda de la Deposib.ro, unde gasesti scari de pod din lemn sau metal, de la unul dintre producatorii de top de pe intreg continentul european.

Insa, inainte de a face comanda de o astfel de scara, trebuie sa iei in considerare urmatorii factori:

  1. Locatie — Kit-urile de scari sunt facute in asa fel incat sa se potriveasca incadrarii existente din tavan (adica podeaua podului). Atunci cand este posibil, alege o dimensiune si o locatie pentru mansarda care sa permita acesteia sa se potriveasca intre grinzile de plafon. In unele cazuri insa, este posibil ca deschizatura de acces sa trebuiasca sa fie extinsa sau va trebui sa faci o alta noua. Cand pozitionezi scara de mansarda, asigura-te ca partea inferioara a scarii va cadea intr-un loc sigur in care sa existe spatiu de manevra.
  2. Lungime si greutate — scarile de pod sunt vandute in diferite lungimi si greutati. Asigura-te ca masori distanta de la tavan la podea si cumperi masura adecvata. Greutatea se refera la capacitatea de incarcare a scarii. Ca regula generala, cu cat mai multa greutate poate avea o scara, cu atat este mai mare. De exemplu, atunci cand cumperi o scara, asigura-te ca aceasta tine greutatea celei mai grele persoane care o va folosi, plus cea mai mare incarcatura care o va duce sus sau jos.
  3. Material — poti gasi scari de mansarda realizate din otel sau lemn. Otelul este, in general, o alegere foarte buna, pentru ca este usor si puternic. Deoarece este un material rezistent la rugina, este foarte putin probabil ca scara sa fie atacata de umiditate si temperatura de-a lungul anilor. O alta solutie extrem de buna este scara realizata din lemn, care ar putea tine la fel de mult cat casa.

Gama de scari de la Deposib Expert este disponibila in mai multe stiluri. Caracteristicile lor diferite sunt facute pentru a spori confortul, siguranta si functionalitatea generala. Chiar daca alegi sa adaugi o scara noua intr-o casa noua sau doar doresti sa o inlocuiesti pe cea veche, Deposib.ro iti ofera o varietate larga de scari de pod de unde poti alege.

Leave a Reply