Ce trebuie sa stii daca iti iei iPhone de pe OLX

Olx este unul dintre cele mai populare site-uri de anunturi din tara si o alternativa viabila pentru cei ce isi doresc un telefon dar nu au posibilitatea sa il cumpere direct din magazin la pret intreg, insa sfaturile de mai jos se pot aplica oricarei achizitii efectuate prin intermediul acestui tip de site-uri.

Prin intermediul acestor tipuri de site-uri poti gasi telefoane noi pe care posesorii doresc sa le vanda din diverse motive, precum si telefoane mai mult sau mai putin utilizate. Ce trebuie sa retii in cazul in care optezi pentru o astfel de achizitie este, in primul rand faptul ca nimeni nu iti asigura o garantie a calitatii produsului in cazul in care tu personal nu faci toate verificarile inainte de finalizarea tranzactiei.

In cazul telefoanelor noi poti bineinteles sa ceri vanzatorului sa iti cedeze garantia pentru a putea beneficia de ea, astfel avand asigurat si suportul in cazul in care dispozitivul are nevoie de reparatii.

In cazul telefoanelor utilizate care au iesit din garantie insa, nu poti decat sa verifici cu atentie produsului pentru a vedea in ce stare se prezinta inainte de a-i oferi vanzatorului suma ceruta.

In al doilea rand, trebuie sa tii cont de faptul ca nimeni nu iti poate garanta ca telefonul a fost obtinuit prin mijloace legale, cu exceptia achizitiilor pentru care proprietarul iti poate furniza daca doreste acte dovedidoare (e.g. factura).

De aceea este important sa te asiguri de faptul ca telefonul nu este blocat si il vei putea folosi. De multe ori astfel de telefoane au pretul redus considerabil pentru a fi vandute cat mai repede, deci un telefon cu mult mai ieftin decat media poate ridica semne de intrebare in acest sens.

De asemenea, in cazul in care telefonul prezinta defecte, este recomandat sa verifici inainte prin consultarea unei persoane abilitate daca se pot repara si care este costul reparatiei, pentru a fi sigur ca aceste probleme sunt remediabile.

De exemplu daca anuntul este pentru un iPhone 8 cu display spart poti verifica online in prealabil cat costa o schimbare display iphone 7 pentru a-ti face o idee asupra faptului final.

In final, este important sa stii ca nu toti cei prezenti pe astfel de platforme vor da dovada de seriozitate. Este posibil sa nu se prezinte la punctul de intalnire in cazul predarii personale sau sa nu iti expedieze produsul in cazul in care livrearea se face prin posta/curier.

Din pacate nu toate site-urile au un sistem de rating pentru a verifica inainte daca persoana are astfel de tranzactii nefinalizate cu succes in istoric, insa acolo cu acesta exista consultarea lui este foarte utila.

De aceea e important sa nu efectuezi nicio plata in avans iar in cazul predarii personale sa verifici cu atentie produsul inainte de a achita contravaloarea sa pentru a fi sigur de calitatea iPhone-ului cumparat.

In concluzie, daca te inarmezi cu rabdare poti obtine un pret bun pentru telefonul dorit, cu conditia de a-l verifica cu atentie inainte pentru a te asigura de rezistenta sa in timp.

Leave a Reply