Cele mai bune sfaturi pentru cumpararea ochelarilor pentru copii

Daca sunteti parinte in cautarea unei perechi potrivite de ochelari pentru copilul dvs., probabil ca stiti ca mersul intr-un magazin optic poate fi confuz. Tocmai acesta este motivul pentru care in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva dintre cele mai bune sfaturi pentru cumpararea ochelarilor pentru copii.

Cat de groase vor fi lentilele?

Inainte de a incepe cautarea cadrelor, consultati-va cu medicul dumneavoastra sau cu opticianul despre lentilele copilului dumneavoastra. Daca prescriptia solicita lentile puternice care sunt susceptibile de a fi groase, evitati cadrele mari care vor creste grosimea lentilelor.

De asemenea, lentilele mai mici tind sa aiba mai putine aberatii in ordine superioara in apropierea marginii lentilei decat lentilele mari de acelasi material si prescriptie, astfel incat riscul de vedere periferica neclara sau distorsionata este mai mic.

Alegeti un stil modern, atractiv

Majoritatea copiilor vor purta pentru prima oara ochelari care se poarta constient de sine. Alegeti astfel rame ochelari de vedere Police, pentru ca acestea au un stil modern si atractiv. De asemenea, caracteristicile cum ar fi lentilele fotochromice care se intuneca automat in lumina soarelui in aer liber va pot ajuta sa va inspirati copilul sa vrea sa poarte ochelari.

Plastic sau metal?

Ramele pentru copii sunt realizate din plastic sau metal si multe au stiluri care imita intentionat cadre de ochelari unisex concepute pentru adulti. Copiii sunt deseori atrasi de aceste stiluri, deoarece arata mai adulti. Nu este neobisnuit ca copiii sa aleaga ochelari care arata ca cei purtati de fratii lor mai mari sau de parintii lor.

In trecut, ramele din plastic erau o alegere mai buna pentru copii, deoarece erau considerate mai durabile, mai putin susceptibile de a fi indoite sau rupte, mai usoare in greutate si mai putin costisitoare.

Dar acum, producatorii fac cadre metalice care incorporeaza si aceste caracteristici. Compozitia metalica variaza, asa ca intrebati opticianul care este cel mai bun material pentru copilul dvs., pe baza experientei cu diferite aliaje.

Alegeti cadre din materiale hipoalergenice daca copilul dumneavoastra a prezentat sensibilitate la anumite substante. De exemplu, unii oameni sunt alergici la cadrele metalice care contin nichel.

Balamale de primavara

O caracteristica placuta de a cauta sunt templele cu balamale de primavara. Acestea permit templelor sa se flexeze spre exterior, departe de cadre, fara a provoca daune.

Copiii nu sunt intotdeauna atenti atunci cand pun si cand indeparteaza ochelari, iar balamalele de primavara pot ajuta la prevenirea nevoii de ajustari frecvente si reparatii costisitoare. De asemenea, ele sunt la indemana daca copilul adoarme cu ochelarii sau doar are o zi dificila la joaca.

Sa potriveasca puntea corecta

Una dintre cele mai dificile parti in alegerea cadrelor potrivite pentru copii mici este faptul ca nasul lor nu este pe deplin dezvoltat, deci nu au o punte pentru a impiedica alunecarea cadrelor din plastic.

Ramele metalice, de obicei, sunt realizate cu tampoane reglabile pentru nas, astfel incat se potrivesc fiecarui pod. Majoritatea producatorilor recunosc aceasta dificultate cu rame din plastic si isi fac podurile sa se potriveasca cu nasul mic.

Fiecare cadru trebuie evaluat individual pentru a va asigura ca acesta se potriveste podului. Daca exista lacune intre podul cadrului si podul nasului, greutatea lentilelor va determina ochelarii sa alunece, indiferent de cat de bine se potriveste cadrul inainte de realizarea lentilelor.

Este important ca ochelarii sa ramana pe loc; altfel copiii tind sa se uite peste varful lentilelor in loc sa-si impinga ochelarii inapoi acolo unde apartin. Un optician este, de obicei, cel mai bun judecator daca un cadru se potriveste in mod corespunzator.

Barele de primavara sunt recomandate, de asemenea, pentru copiii mici, care uneori se duc sa se joace cu ochelarii lor noi.

Leave a Reply