Cum alegi usa de intrare? Iata 6 aspecte de care sa tii cont

Ușa de intrare trebuie să inspire bun-gust și, totodată, să fie sigură. De obicei, o ușă exterioară spune multe despre proprietar așadar trebuie aleasă cu grijă. Mai mult decât atât, o ușă de intrare în casă trebuie să confere locuitorilor protecție termică și acustică, dar și securitate ridicată.

Evoluția e-Commerce-ului a adus cu sine o serie de beneficii utilizatorilor astfel că, în zilele noastre, poți găsi cu ușurință modele de uși de exterior în magazinele de profil.

Așadar, devine mult mai ușor să faci achiziții online, deoarece ai parte de multe beneficii precum oferte promoționale și servicii de livrare rapide.

Unde găsești modele de uși de intrare ?

Dacă te afli în căutarea unui model de ușă de intrare pentru apartament sau cauți o ușă exterior pentru casa ta, poți verifica ofertele celor de la Rom Decor. Companie de top, recunoscută pentru calitatea serviciilor și a produselor pe care le oferă – soluții tehnice și estetice în materie de uși și ferestre, Rom Decor are în ofertă uși exterioare care îndeplinesc și cele mai mari exigențe.

La ce să fii atent când alegi ușa de exterior ?

  1. Materialul ușilor de exterior

Atunci când achiziționezi o ușă de exterior, indiferent că este vorba despre o ușă intrare apartament sau despre o ușă exterior pentru casă, trebuie să acorzi o atenție sporită materialului din care este confecționată.

Fiind vorba despre ușa de exterior, nu e cazul să te zgârcești și să optezi pentru cel mai mic preț de pe piață. Nu mai încape îndoială că un material de calitate nu poate avea costuri mici, însă poți găsi oferte convenabila în ceea ce privește montajul.

  1. Dimensiunile ușilor de exterior

De regulă, dimensiunile unei uși de exterior sunt standard. Așadar, aceasta trebuie să aibă următoarele:

  • Lățimea cuprinsă între 700 și 1000 mm
  • Înălțimea de 2060 mm
  • Grosimea zidului de 80 mm (minimum)

În funcție de mărimea, culoarea și modelul dorit, poți opta pentru o ușă exterioară cu dimensiuni standard sau executate la comandă.

  1. Durata de funcționalitate

Spre deosebire de ușile de interior, modelele de uși exterioare sunt concepute în așa fel încât să fie mult mai rezistente. Specialiștii susțin că durata de funcționalitate a unui montaj de uși efectuat ca la carte poate ajunge chiar la câteva decenii, dacă materialul este de o calitate superioară.

  1. Sistemul constructiv fiabil

Acest aspect funcțional se referă la calitatea acoperirii, la protecția împotriva intemperiilor și în mod evident, la calitatea sistemului de balamale. Pentru ca o ușă exterioară să reziste cât mai mult timp, trebuie să acordăm importanță fiecărui factor dintre cei enumerați.

  1. Gradul de termoizolare și fonoizolare

Când vine vorba despre alegerea ușilor exterioare, printre cei mai importanți factori de care trebuie să ții cont se numără gradul de termoizolare precum și cel de fonoizolare. Acesta din urmă este esențial – cu atât mai mult în cazul ușilor exterioare de apartament aflate la parter.

  1. Designul estetic

Nu în ultimul rând, aspectul estetic este un criteriu foarte important de care trebuie să ținem cont. Așadar, trebuie să optăm pentru un model de ușă exterioară care să fie într-o armonie deplină cu tema arhitecturală a fațadei.

Leave a Reply