Cum depasesti pierderea cuiva drag?

Una dintre cele mai dificile situatii prin care suntem nevoiti sa trecem este inmormantarea cuiva drag. Este o proba dura pe care nu toti reusim sa o trecem cu brio – ceea ce este absolut normal. Oricat de dificil ne-ar fi insa, este necesar ca la un moment dat sa depasim aceste momente, indiferent de cat de importanta a fost respectiva persoana pentru noi. Cum putem face asta?

Parca toate sfaturile pe care le primim si sprijinul care ni se ofera sunt atat de greu de acceptat. Exista insa persoane care au trecut prin astfel de situatii de nenumarate ori si au invatat ca ce este mai important este sa mentina vie amintirea celor iubiti in suflet, continuandu-si viata. Este adevarat ca momentul in care primim o asemenea veste este socant si nu ne mai putem concentra pe organizarea inmormantarii, pe eliberarea actelor si parcurgerea tuturor pasilor necesari.

In acest sens insa putem opta la serviciile unei firme de pompe funebre profesioniste. Iti poti face o idee cam ce ar trebui sa asigure aceasta accesand pagina www.servicii-funerare-nonstop.ro, unde gasesti tot ce trebuie sa stii despre organizarea funerariilor – de la cap la coada, cum se zice.

Dar ce faci dupa ce totul se termina si incepi sa simti tot mai mult lipsa celui decedat? Iti prezint mai jos o serie de lucru pe care le poti avea in vedere in acest sens. Cu siguranta vei gasi ceva potrivit pentru tine, care sa te ajute sa depasesti pierderea si sa umpli macar partial golul lasat.

#Accepta situatia – oricat de imposibil pare, trebuie sa te consolezi cu ideea ca cel iubit a plecat intr-un loc mai bun. Este intr-adevar dramatic, dar in acelasi timp este omenesc si la ordinea zilei, deci trebuie sa intelegem asta. Am gresi daca am evoca in permanenta evenimentul in loc sa ne detasam si sa incercam sa revenim la viata obisnuita, de dinainte de tragicul eveniment.

# Plansul te elibereaza – Oricat de mult te-ai chinui sa te abtii, afla ca plansul este foarte benefic. Stiai ca este un mijloc prin care ne putem diminua durerea? De altfel e si natural, nu degeaba il avem la indemana atunci cand simtim ca avem lumea in cap si nu mai exista portite de iesire din diverse situatii grele.

#Comunicarea poate fi o solutie potrivita in acest sens. Gandeste-te ca nu esti singurul care a experimentat vreodata astfel de sentimente. Deci, daca un alt membru al familiei, prieten sau cunoscut se afla in aceeasi situatie, aliniati-va reciproc.

#Timpul vindeca! Oricat de dura ar fi suferinta si dureroasa pierderea, ai nevoie de timp pentru a te redresa, pentru a-ti pune ordine in ganduri. Trebuie deci sa lasi ca totul sa isi urmeze cursul, oricat de mult ar dura asta.

#Fii mai atent la nevoile tale. In mod normal, din cauza stresului si a starii induse de pierderea cuiva iubit iti taie pofta de mancare, iti provoaca stres, anxietate, ba chiar depresie. Nu trebuie sa lasi niciuna din aceste stari sa puna stapanire pe tine. Incearca sa te odihnesti cat mai bine, sa faci miscare constant, orice te ajuta sa iesi din izolarea sufleteasca, atat de apasatoare.

Iata cateva moduri prin care poti sa incerci sa iti redresezi situatia, sa te pui din nou pe picioare si sa te bucuri de un dar atat de minunat pe care l-ai primit – viata!

Leave a Reply