Poti sa-ti aduci aminte de scena iconica din Pretty Woman, in care personajul lui Julia Roberts, Vivian Ward, este data afara dintr-un boutique high-end (“Esti in mod evident in locul nepotrivit, te rog pleaca!”) intr-o singura scena? Atunci cand ea se intoarce aici poarta haine scumpe si genti de designer.
Cercetarile ne arata un singur lucru: hainele conteaza! Si da, este adevarat ca tratam oamenii diferit in functie de ceea ce imbraca. De fapt, la fel ca in Pretty Woman, studiile arata ca vom trata aceeasi persoana diferit, in functie de ceea ce poarta.
Dar tine acest lucru de bun simt? Daca da, vestea buna este ca cercetarea demonstreaza ca nu trebuie sa porti costumele cele mai scumpe pentru a beneficia de aceasta perceptie pozitiva.
Daca ai fost abordat in public de catre un strain care solicita indicatii, ai fi mai dispus sa ii acorzi asistenta daca strainul poarta un costum Brooks Brothers sau o alternativa ieftina?
S-ar putea sa spui ca esti bun si amabil cu toti strainii, indiferent de modul in care sunt imbracati si ca, presupunand ca nu ai simtit niciun pericol, ai fi dispus sa ajuti pe oricine oricand. Cercetarea, totusi, dezvaluie contrariul: indiferent daca vrem sau nu, tindem sa fim mai inclinati sa ajutam un strain care poarta haine de marca.
Studiile au constatat ca expunerea la un lucru de lux promoveaza un tratament favorabil in interactiunea sociala. Tot acelasi studiu –Nelissen si Meijers – “Beneficiile sociale ale marcilor de lux ca semnale costisitoare ale bogatiei si statutului” (2011) — arata ca recunoasterea pentru produse de brand si luxoase este aceea de a castiga un statut social.
Pentru a demonstra acest lucru, s-au realizat o serie de experimente. Unul dintre acestea privind perceptia asupra statutului a implicat participarea oamenilor imbracati fie in camasa Lacoste sau Tommy Hilfiger, comparativ cu altii imbracati in camasa fara marca.
Cei care au purtat camasa marcata cu marca au fost perceputi ca fiind mai bogati si cu statut mai inalt. Nu au existat diferente in ceea ce priveste bunatatea perceputa, increderea sau atractivitatea.
Dezbatere fashion: brand sau nu?
Esti obosit sa ti se spuna ca hainele de firma sunt prea scumpe degeaba si ca, de fapt, atunci cand cumperi un produs de acest gen cumperi, de fapt, numele? Ei bine, shopping-ul dupa haine de firma pentru femei merge dincolo de ce zic criticii.
Daca intri intr-un magazin si vezi un tricou la 50 de lei si un brand popular pe care il recunosti are un tricou similar la un pret de 100 de lei, pe care il vei alege?
Cu siguranta, cel brand-uit, deoarece atunci cand cumperi produsul nu cumperi doar numele, ci si calitatea acestuia. In definitiv, marile companii vor garanta pentru calitatea lor tocmai pentru a-si mentine reputatia.
In general, prima impresie pe care o are cineva despre tine este concentrata asupra imaginii pe care o alegei sa o proiectezi. De exemplu, daca nu te ocupi de aspectul tau, altii ar putea crede ca esti dezorganizat. Imbracamintea cu numele de marca ofera o impresie pozitiva tuturor celor din jur.
Imbracamintea de brand si accesoriile de acest fel sunt concepute sa prinda la consumatori. Si o fac bine. Nu are rost sa cumperi ceva ce nu iti place sau doar pentru ca se poarta. Ai insa si de unde alege, caci magazinele de profil cu articole vestimentare de la mari branduri sunt generoase in oferte – vezi de exemplu https://www.b-mall.ro.
Iar daca doresti sa te imbraci cu haine de firma, b-mall.ro este locul potrivit. In fiecare zi, magazinul online isi exprima personalitatea prin produsele pe care le vinde si iti propune piese care sa te reprezinte si care sa le porti purta cu drag pentru a face o impresie bune acelor pe care ii intalnesti pentru prima data.