Cum sa-ti transformi ferma visurilor intr-un hobby

Daca sunteti abia la inceput cu ferma dumneavoastra de familie si vreti sa faceti din asta o indeletnicire permanenta, un hobby, lucrurile ar putea parea putin complicate. Apar intrebari normale la acest nivel: de unde incepi, ce trebuie sa faci mai intai sau ce fel de animale si plante trebuie sa cresteti.

Incepeti cu putin

Daca sunteti coplesit cu grija de a creste trei sau patru specii de animale, care oricum sunt necunoscute pentru voi, sau daca stati cu grija ca gestionare unei gradini nu va va ajuta sa va asigurati macar mancarea, atunci nu veti reusi.

In schimb, daca incepeti cu unul sau doua proiecte majore pe an, in functie de cantitatea de timp ce va trebui sa o dedicati agriculturii, veti avea sansa de a invata pe propira piele si cu o rata mica de esec. In plus, va veti simti mai relaxat si mai vesel, pe masura ce adaugati noi specii si va extindeti in fiecare an.

Nu incercati sa scoateti profit cu orice pret

Pana la urma, aceasta este si definitia “hobby”-ului: ceva care nu urmareste profitul cu orice pret, ci care sa va umple timpul in mod placut si util. Daca, insa, dezvolti o afacere adevarata si vrei sa castigi sume mari, dincolo de alimentele care iti asigura traiul tie si famliei tale, atunci nu mai putem vorbi despre un hobby, ci despre agricultura, cu tot ce inseamna acest lucru.

Nu te indatora inutil

Aceasta este reversul medaiei, in cazul in cre vrei sa-ti transformi hobby-ul in afacere. Prin urmare, nu cheltui mai multi bani decat ai. Din moment ce nu intentionezi sa faci profit cu mica ta ferma, nu vrei nici sa te indatoezi pentru asta.

In loc de extinderea afacerii, de investitii in achizitii de echipamente mari, mai degraba invata cum sa cresti plantele lent si cum sa folosesti insecticide. Vei avea mai mult succes si te vei bucura mai mult de produse, decat sa le grabesti cresterea, in speranta obtinerii unei cantitati mai mari de legume, fructe sau produse animale.

Cititi si experimentati cat mai mult

Exista multe carti despre agricultura hobby, care va prezinta o imagine de ansamblu asupra acestui domeniu, plus carti specifice cu fiecare specie de animale sau plante in parte, pe care doriti sa le cresteti la ferma. In al doilea rand, vorbiti cu alti agricultori experimentati.

Citirea si cercetarea on-line sunt instrumente de mare ajutor pentru a obtine atat cunostinte de baza, dar si in profunzime, asupra multor aspecte ale agriculturii Vorbind insa cu alte persoane care au facut acelasi lucru, veti lua contact cu experiente si situatii pe care nu intotdeauna le gasiti in cartile de specialitate.

Leave a Reply