Toate detaliile din acest articol provin de la expertii in SEO de pe http://danbradu.com/. Scrieti descrieri specifice fiecarei pagini. Descrieri identice sau similare pentru toate paginile dintr-un site nu sunt foarte utile atunci cand sunt afisate mai multe pagini in rezultatele cautarii.
Daca unele dintre textele dvs. sunt comune mai multor pagini, este putin probabil ca acestea sa apara in rezultatele noastre. Ori de cate ori este posibil, creati descrieri care reflecta cu exactitate continutul fiecarei pagini. Utilizati o descriere generala pentru pagina de pornire sau alte pagini pivot ale site-ului si utilizati descrieri mai specifice pentru alte pagini.
Daca nu aveti timp sa creati o descriere pentru fiecare dintre paginile dvs., atribuiti niveluri de prioritate continutului dvs.: scrieti cel putin o descriere a adreselor URL principale ale site-ului dvs., cum ar fi pagina dvs. de pornire si alte pagini foarte populare.
Utilizati date care sunt asociate in mod clar cu continutul dvs. in descriere. Meta descrierea nu trebuie sa fie scrisa ca o propozitie. Acesta poate fi folosit pentru a include date structurate despre pagina. Pentru posturile de blog sau paginile de stiri, de exemplu, putem indica autorul sau data publicarii.
Vizitatorii potentiali vor avea astfel informatii relevante care nu ar fi fost furnizate cu un extras clasic. In mod similar, pe paginile de afisare a produselor, informatiile cheie sunt adesea imprastiate (pret, varsta, producator). Este apoi intelept sa grupati aceste date in meta descriere. Exemplul de mai jos ofera informatii detaliate despre o carte.
<Meta name = “Descriere” content = “Autor: Charles Autor, Illustrator: Pierre Dessin, Categorie: Carti, Pret: 17,99 € Lungime: 784 de pagini “>
In acest exemplu, informatiile sunt clar identificate si separate.
Generati descrieri utilizand un program. Pentru anumite tipuri de site-uri, surse de stiri, de exemplu, este posibila crearea cu usurinta a unei descrieri precise si unice a fiecarei pagini. Intr-adevar, fiecare articol scris manual, adaugarea unei propozitii de descriere nu necesita efort suplimentar real.
Pe de alta parte, pe site-urile care gestioneaza baze de date mari, cum ar fi agregatele de produse, nu puteti scrie manual descrieri. In aceasta situatie, va recomandam sa le generati automat. Descrierile sunt utile atunci cand sunt inteligibile si distincte, asa cum am mentionat mai sus.
Dar pentru tipul de date mentionat in cel de-al doilea exemplu, crearea programata a cuvintelor cheie este destul de avantajoasa. Retineti ca descrierile meta cu siruri de cuvinte cheie lungi nu dau utilizatorului o idee clara despre continutul paginii si este putin probabil sa fie afisate in locul unui fragment standard.
Scrie descrieri de calitate. In cele din urma, asigurati-va ca ati scris un text cu adevarat descriptiv. Din moment ce meta descrierile nu sunt vizibile de catre utilizator atunci cand navigheaza pe site, ele sunt adesea trecute cu vederea. Cu toate acestea, prin furnizarea de descrieri de calitate pentru a fi afisate in rezultatele cautarii Google, veti imbunatati dramatic calitatea si volumul traficului de la motoarele de cautare.
De asemenea, puteti preveni crearea si afisarea de fragmente din site-ul dvs. in rezultatele cautarii. Utilizati eticheta <meta name = “nosnippets”> pentru a impiedica Google sa afiseze un fragment al paginii dvs. in rezultatele cautarii.