Despre marketingul online in social media si in alte medii

Daca esti pasionat de acest domeniu poti urma un curs gratuit de marketing online. Daca vrei sa aflii mai mult poti da click pe mixul de marketing exemple si vei vedea toate informatiile de care ai nevoie.

In continuare vom discuta despre marketingul in social media, o componenta de o importanta covarsitoare in domeniul marketing online.

Continutul neplanificat este o idee buna in prezent fiind vazut ca  o reactie tactica spontana, tactica. Continutul ar putea fi in tendinte si nu va avea timp sa urmeze ruta de continut planificata. Continutul neplanificat este inregistrat sporadic si nu este aranjat calendaristic / data / ora.  Probleme cu continutul neplanificat se refera la aspecte juridice si daca mesajul trimis este reprezentat de intreprindere / marca in consecinta.

Daca o companie trimite un mesaj Tweet sau Facebook prea repede, compania poate utiliza neintentionat un limbaj insensibil sau un mesaj care ar putea deranja unii consumatori. De exemplu, bucatarul celebru, Paula Deen, a fost criticat dupa ce a facut un comentariu social media despre HIV / SIDA si Africa de Sud; mesajul ei a fost considerat ofensator de catre multi observatori.

Principala diferenta dintre continut planificat si neplanificat este timpul pentru aprobarea continutului. Continutul neplanificat trebuie aprobat de catre managerii de marketing, dar intr-un mod mult mai rapid, de ex. 1-2 ore sau mai putin. Departamentele ar putea sa rateze erorile din cauza faptului ca s-au grabit.

Atunci cand se utilizeaza continutul neplanificat specialistii spun ca ar trebui ca firma sa fie pregatita sa primeasca reactii si sa raspunda la probleme atunci cand acestea apar. Specialistii  scriu ca poate fi necesar si un plan de rezolvare a problemei, pentru ca, se poate intampla oricand . Planul implica descompunerea problemei in subiecte si clasificarea problemei in grupuri.

In marketing puteti folosi culorile pentru a determina gradul riscului potential iar acestea identifica si semnaleaza potentialele riscuri mult mai repede ajutand elementele sa se diferentieze unele de celelalte si ajuta si la organizarea solutiei venite in intampinarea unei probleme probleme. Problema poate fi apoi rezolvata de echipa corecta si dizolvata mai eficient decat daca este desemnata o persoana la intamplare  pentru a rezolva situatia.

Continutul este foarte important in marketing indiferent de domeniu si indiferent de locul in care este nevoie de el. Marile companii au inteles acest lucru si indiferent ca se promoveaza online sau offline mesajul de marketing este de fiecare data analizat. Cateva cuvinte plasate gresit si totul poate sa sufere transformari drastice imediat in portofoliul de clienti.

Tot continutul online si offline publicate de o companie trebuie sa fie facut in asa fel incat sa nu deranjeze pe nimeni si sa nu ii supere pe cei din jur.

Trebuie sa se acorde o atentie considerabile grupurilor minoritare care nu trebuie sa se simta excluse sau ironizate, eventual chiar jignite, bolnavii, minoritatile sexuale, grupurile religioase, iubitorii de animale si alte grupuri similare trebuie sa fie incluse in mesaj sau sa se simta incluse in mesaj la modul pozitiv.

Leave a Reply