Despre publicitatea online in social media si nu numai

Exista numeroase exemple de publicitate online si poti chiar sa gasesti si un template plan de marketing cum este cel din linkul anterior. Este bine sa te documentezi cat mai mult iar noi iti vom explica tot ce trebuie sa stii in linii mari despre ce se intampla in social media cu exemple.

Modelul de comunicare ajustat pe retelele de socializare indica folosirea unor lideri de opinie si a unor formatori de opinie. Expeditorul / sursa transmite mesajul multora, multi influenceri care transmit mesajul impreuna cu opinia personala, receptorul (adeptii / grupurile) isi formeaza propria opinie si trimit mesajul lor personal grupului lor (prieteni, familie etc.) – toti sunt membri ai procesului de marketing pe retelele de socializare si publicitate.

Platforma social media este un alt canal sau site pe care afacerea si brandurile trebuie sa incerce sa influenteze continutul. Spre deosebire de marketingul pre-internet, cum ar fi anunturile TV si anunturile din ziare, in care comerciantul a controlat toate aspectele anuntului, prin intermediul retelelor sociale, utilizatorii pot posta comentarii chiar sub un anunt online sau pe o publicatie online postata de catre o companie despre produs.

Companiile sunt in crestere prin utilizarea strategiei lor de social media ca parte a efortului lor de marketing traditional, folosind reviste, ziare, anunturi radio, reclame de televiziune.

Intrucat in ​​2018, consumatorii media folosesesc adesea multiple platforme (de exemplu, navigheaza pe Internet pe o tableta in timp ce vizioneaza o emisiune TV in flux), continutul de marketing trebuie sa fie consecvent pe toate platformele, indiferent daca este vorba despre mass-media traditionala sau noua. Heath  a scris despre gradul de atentie pe care companiile ar trebui sa o acorde site-urilor de social media.

Este vorba despre gasirea unui echilibru intre postarea frecventa, care sa nu fie spam. Mai multa atentie trebuie acordata site-urilor de socializare pentru ca oamenii au nevoie de actualizari pentru a obtine recunoasterea marcii. Prin urmare, este nevoie de mult mai mult continut si acest lucru poate fi adesea un continut neplanificat.

Continutul planificat incepe cu faptul ca echipa de creatie / marketing isi genereaza ideile, si odata ce si-au finalizat ideile, le trimit spre aprobare. Exista doua modalitati generale de a face acest lucru. Primul este modul in care fiecare sector aproba planul si mecanismul poate fi format din editor, brand, urmat de echipa juridica. Sectoarele pot diferi in functie de dimensiunea si filozofia afacerii.

Al doilea este modul in care fiecare sector lucreaza si ce program are echipa pentru a semna sau a dezaproba anumite postari. Daca nu se ia nicio masura in perioada de 24 de ore, planul initial este implementat. Continutul planificat este adesea vizibil pentru clienti si este ne-original sau lipsit de entuziasm, dar este, de asemenea, o optiune mai sigura pentru a evita reactiile inutile din partea publicului.

Ambele rute pentru continutul planificat consuma mult timp, iar primul mod de aprobare dureaza de obicei 72 de ore pentru a fi aprobat. Desi a doua ruta poate fi semnificativ mai scurta, ea are si un risc mai mare, in special in domeniul juridic.

Leave a Reply