Este gardul electric sigur pentru animale?

Gardurile electrice sunt o metoda de izolare pe scara larga utilizata de catre agricultori si fermieri.

Ca o metoda de izolare, acestea sunt superioare gardului de sarma datorita combinatiei dintre costuri, usurinta in intretinere si portabilitate, dar cei care nu cunosc gardurile electrice au perceptia ca gardurile electrice sunt periculoase; dar sunt ele asa? Exista atat de multi iubitori de animale care le folosesc pentru ca ele sa fie in siguranta.

Sa aruncam o privire la modul in care functioneaza un gard electric de la Superfarmland.

Gardul electric standard este construit dintr-un numar de stalpi, un cablu conductor, o banda si o baterie sau o sursa de alimentare de la retea. Gardul va fi impamantat la un capat, creand astfel un circuit deschis.

Un curent electric ofera impulsuri in jurul gardului care trec prin firul electric pana cand un animal il atinge. Prin atingerea firului, un animal inchide circuitul deschis. Curentul trece apoi prin animal si se descarca in pamant, rezultand un soc usor pentru animalul in cauza.

Aici intervine stiinta, cum ramane cu puterea acelui soc? Este un soc care ar putea sa omoare o vaca? Ei bine, tensiunea unui gard electric poate fi reglat pentru a se potrivi cu marimea si puterea animalelor. Deci, de exemplu, este suficient sa ai garduri electrice de la superfarmland de 3000 de volti pentru cai, si pana la 5000 de volti pentru oi si capre.

Oricum, socul oferit animalului este gandit pentru a invata animalul sa nu atinga din nou gardul, sa nu-i faca rau. Senzatia livrata animalului este neplacuta, dar nu dureroasa sau prea puternica, fermierii nu ar folosi un gard electric daca si-ar rani oile de fiecare data cand il ating. De fapt, un animal are mult mai multe sanse sa se raneasca cu un gard traditional de sarma decat pe cu gard electric.

Pe de alta parte, este adevarat ca, daca gardul nu este gestionat in mod responsabil ar putea sa genereze cheltuieli suplimentare, dar un fermier responsabil si informat nu va dori sa-si raneasca animalele si sunt foarte usor de utilizat.

De fapt, marea majoritate a gardurilor electrice sunt sigure chiar si in timpul furtunilor sau a ploilor. Standardele de siguranta stricte asigura ca totul este in siguranta. Un site bun unde se pot gasi garduri electrice este www.superfarmland.com.

Astfel, facand un rezumat la cele spuse, gardurile electrice ofera un soc scurt, sigur, care nu va rani animalul, ci il va invata sa respecte si sa evite gardul, facandu-l mai usor de manipulat.

Acelasi lucru este valabil si pentru orice pradator sau insecte care incearca sa treaca gardul in cautarea unei mese. Gardurile sunt gandite si construite pentru a nu dauna oamenilor sau animalelor.

Leave a Reply