Evolutia bitcoinului si capacitatile sale remarcabile de supravietuire

Urmatoarea faza a revolutiei Bitcoin va fi standardizarea schimburilor in care sunt tranzactionate monedele. Lumea a fost de acord ca Bitcoin ofera o valoare stocata, in acelasi mod pe care aurul si argintul il au.

La fel ca aurul si argintul, Bitcoin merita doar ceea ce alte persoane sunt dispuse sa plateasca. Acest lucru a dus la inselaciuni de la inceperea tranzactionarii, conducand la supravegherea guvernamentala si la crearea unor schimburi centralizate.

Visul lui Bitcoin a fost acela de a-si proteja propria comunitate si a reusit dincolo de controlul fizic al oricarui guvern global. Visul utopic a fost spulberat cand cel mai mare bursier Bitcoin, s-a oprit din cauza unei incalcari a securitatii si a furtului Bitcoin de aproximativ 300 de milioane de dolari. Clientii care au avut Bitcoin in acest depozit nu garanteaza ca se vor intoarce.

Aceste probleme au dezvaluit argumentul securitatii cibernetice. Surprinzator, Bitcoin, ca moneda, a demonstrat o rezistenta remarcabila. Aceasta rezistenta ar putea fi doar un impuls necesar pentru a legitima moneda si inclinatia spre implicarea guvernamentala.

Aceasta intamplare se poate dovedi a fi un avantaj pentru moneda. S-a propus deja un acord bilateral pentru a incepe se sa tranzactioneze Bitcoins printr-o facilitate de executare a swap-urilor sau printr-un schimb centralizat.

Marea majoritate a comertului cu valuta comerciala se face prin acorduri swap, motiv pentru care se urmareste ca comerciantii sa foloseasca astfel de tranzactii. Un acord de swap este, in principiu, o polita de asigurare care ofera o valoare garantata la un anumit moment in timp pentru protectia impotriva fluctuatiilor valutare. Este fondul bursei de marfuri. Vezi aici evolutie bitcoin in timp real.

Pietele de swap sunt “super puterile” industriei financiare. Ele proceseaza volume masive in timp ce retine o taxa mica pentru fiecare tranzactie. Prin urmare, costul pentru swap-ul individual este mic, dar volumul mare al swap-urilor prelucrate face ca acesta sa fie o sursa enorma de venit pentru toate bancile importante.

Bitcoin este o piata globala care executa tranzactii pe o retea electronica

Bitcoin a depasit statutul de noutate iar fondul de venituri a devenit prea mare pentru a fi ignorant de bancile globale. Rezistenta lui Bitcoin este o dovada a puterii unei miscari globale la nivel local. Bitcoin ar fi putut sa se prabuseasca pe tot globul, deoarece proprietarii Bitcoin au incercat sa le schimbe pentru valuta.

Comportamentul pietei s-a dovedit a fi foarte ordonat. In timp ce preturile au scazut, piata parea ca intelege ca era o problema a unei companii individuale si, prin urmare, capacitatea clientilor de a-si scoate banii era limitata.

Ultima piesa de rezistenta a procesului de transformare structurala de la Bitcoin, ca un magazin de valori anarhist si alternativ, care exista in afara industriei financiare institutionalizate, pentru a fi integrat in acelasi sistem financiar, este capacitatea sa de a fi impozitate de catre guverne.

Leave a Reply