Folosește o rutină organică de îngrijire a pielii!

Într-o eră în care domină produsele de îngrijire a pielii, în care standardele de frumusețe se schimbă de la zi la zi, este esențial să ne păstrăm organismul frumos și sănătos. Cel mai bun mod prin care putem face asta, este să adoptăm o rutină organică de îngrijire a pielii, folosind cosmetice bio de înaltă calitate.

Multe studii recente arată efectele benefice pe care le au cosmeticele naturale asupra pielii. Nu numai că ne feresc de substanțele nocive care ne pot provoca probleme, dar reduc și iritațiile și afecțiunile provocate de soare.

Ne-am propus ca în acest articol să detaliem o rutină naturală de îngrijire a pielii, o rutină pe care orice femeie care-și dorește un corp de invidiat ar trebui să o respecte!

Pasul 1: Curăță

Uleiurile naturale din piele ne ajută să ne menținem pielea suplă și hidratantă, iar multe produse  de pe piață din ziua de azi pot îndepărta aceste uleiuri. De aceea este esențial să căutăm un remediu natural care doar îndepărtează impuritățile și nu și uleiurile naturale. Pe piață există fel de fel de săpunuri care promit să facă minuni, însă cel mai recomandat produs natural în acest caz este uleiul organic de nucă de cocos.

Pasul 2: Exfoliază

Exfolierea promovează un aspect radiant și, probabil, aveți deja ingredientele necesare prin casă pentru a face o curățare excelentă. Cea mai bună rețetă implică uleiul organic de măsline cu sarea de mare. Uleiul de măsline este un hidratant excelent care nu va înfunda porii, iar sarea oferă suficientă acțiune abrazivă pentru a umple celulele moarte ale pielii. Puteți adăuga, de asemenea, puțin suc de lămâie – acidul ascorbic ucide bacteriile. O astfel de procedură o dată sau de două ori pe săptămână poate face minuni.

Pasul 3: Utilizează un toner

Un toner poate ajuta la curățarea pielii uleioase și a degajării porilor, lucru ce este un mare beneficiu pentru pielea noastră. Pentru un toner eficient, amestecați patru părți apă distilată și o parte oțet de cidru de mere într-o sticlă. Aplicați cu un tampon de bumbac sau cu o sticlă de pulverizare. Testați-o pe o secțiune mică a feței înainte de aplicarea completă.

Pasul 4: Hidratează

Uleiul organic de cocos este un hidratant natural care nu numai că îmbunătățește aspectul pielii, dar promovează și elasticitatea. Castraveții sunt o altă opțiune; silicea din castravete este o componentă esențială a țesutului conjunctiv sănătos și o excelentă sursă de vitamina C, potasiu și acid folic. Combinați castraveți mărunțiți cu iaurt organic și aplicați ca mască timp de 15 minute.

Să nu uităm de nutriție!

Accentul este pus atât de mult pe produsele de îngrijire a pielii, încât se uită că pielea sănătoasă provine din interior. O nutriție sănătoasă este esențială pentru susținerea sănătății și aspectului pielii. Căutați alimente cu o mulțime de antioxidanți, acizi grași omega-3, biotină și vitaminele A, C, E și K.

Ești ceea ce mănânci si mâncarea pe care o pui în corpul tău afectează modul în care pielea ta arată și se simt! Alimente sănătoase, ecologice, vă vor ajuta să arătați bine!

Leave a Reply