Fotografia, imaginea care iti fura sufletul

Dezvoltarea tehnologiei in ce priveste capturarea imaginilor din aceasta realitate a facut ca toata lumea sa se poata bucura de o activitate placuta. Da, a face poze, a face fotografii, a lua cadre sau cum se mai numeste manevrarea unui aparat foto, este o chestie tare placuta. Mai ales ca acum ai posibilitatea de a vedea rapid ce ai capturat.

Se poate spune si asa avand in vedere ca a face fotografii e ca si cum ai vana si captura ceva ce nu poti intotdeauna atinge. Cum este cerul de exemplu. Dar, tebuie sa recunoastem, exista totusi diferente intre a face poze si a face fotografii. Cum spuneam, toata lumea stie sa apese pe un buton.

Dar putini ca Jadoris au cunostintele de a face o incadrare, de a avea prezenta de spirit sa declanseze aparatul exact cand trebuie sau de a avea un anumit simt artistic in a vedea ceva frumos, inedit, original, fabulos, feeric unde altii nu vad nimic. Si aici sunt diferente. Multi stiu sa faca incadrarea, dar nu au simtul ala artistic.

Dar sa lasam filosofia deoparte si sa ne ocupam de fotografierea evenimentelor. Vezi aici exemple bune de fotografii de evenimente. Aici ar fi multe de spus din cauza multitudinii evenimentelor. Practic, orice moment al zilei poate fi un eveniment, nu?

Doar ca nu-l caracterizam ca atare, ci il traim pur si simplu, unii mai treji decat altii. Spun asta pentru ca evenimentul din fiecare zi este o sarbatorire a faptului ca esti inca in viata. Nu?

Ce motiv mai bun decat sa faci o fotografie. La orice, la oricine, oricand. Chiar daca nu poate fi folosita pentru altceva decat pentru a revedea tu insuti ce ai trait in urma cu cateva clipe.

Si s-ar putea sa vezi si altceva decat ce ti-ai dorit. Asa s-au nascut chiar marile fotografii. Intr-un moment, un anume moment, la timpul potrivit si in locul potrivit.

Astazi, poti fi coplesit de miliardele de poze si fotografii care circula pe internet. Ce le intrece pe acestea ca numar este ochiul si creierul uman. Acestea doua inregistreaza cu muuult mai multe. Mi-a placut portofoliul celor de la https://www.jadoris.com.

Ganditi-va ca in fiecare secunda, desi e mult spus o secunda, ochii nostri vad foarte multe imagini pe care creierul le inregistraza asa cum cardul aparatului foto digital le transforma in biti. Interesant nu?

Nu-i asa ca nu v-ati inchipuit ca ochiul si creierul este cel mai performant aparat foto? Doar ca imaginile nu pot fi descarcate decat in numar mult mai mic si doar acelea care au avut un impact emotional si nu le-am uitat. Le putem descrie dar nu le putem afisa. Deocamdata. Ca daca ar fi sa-i credem pe scriitorii SF atunci, cine stie, poate peste sute de ani va fi posibil si acest lucru.

Leave a Reply