Generalitati din lumea masajului

Unul dintre cele mai intalnite moduri de relaxare si detasare este masajul. De obicei masajul se adreseaza persoanelor stresate, cu anumite afectiuni, pentru delectare si nu numai.
Pentru a evita stresul, masajul este bine sa fie in relatie stransa cu plimbarile, lectura si gandurile pozitive.
Acesta este utilizat in diferite domenii: medicina, cosmetica si psihologie.
Trupul, mintea si sufletul vor interactiona in momentul masajului. Pe toata durata masajului, majoritatea persoanelor incearca sa se elibereze de grijile si problemele zilnice care ii macina. Masajul este indicat a fie efectuat cel putin o data pe saptamana.
Masajul este foarta raspandit si practicat in intreaga lume si detine o sfera larga de tipuri: de relaxare (care elimina oboseala, ofera o stare de bine), anti-celulitic (eliminarea celulitei de pe abdomen, coapse, fese), terapeutic (pentru anumite afectiuni), aromo-terapeutic (mirosul plantelor pot oferi o buna dispozitie), de slabit.
Fiecare client are obligatia, inainte de inceperea masajului sa comunice daca are problemele de sanatate pentru a sti ce fel de masaj i se poate efectua.
Masiorii trebuie sa aiba cursuri de specialitate pentru a satisfice dorintele clientilor.
Masajele pot fi realizate atat in cadrul unui salon sau centru spa cat si la domiciliul clientului daca acesta are masior personal.
Tarifele practicate sunt in concordanta cu tipul si gradul de dificultate al masajului, dar de obicei sunt modeste si accesibile oricarei persoane.
Un masior pe langa pregatirea sa in domeniu trebuie sa aiba cunostinte suplimentare despre teoria dinamicii energiei si a meridianelor.
Masajul este bine venit la orice varsta daca nu sunt afectiuni de sanatate, beneficiile acestuia ar putea fi : imbunatateste starea de spirit, creaza o atmosfera confortabila, elibereaza organismul de toxine, intareste sistemul imunitar si ofera o cat mai buna concentrare.
Ca sa putem duce o viata sanatoasa atat pentru corp cat si pentru minte nu numai masajul este Solutia, acesta trebuie combinat cu sport cu cu o alimentatie cat mai corecta, pentru a avea un stil de viata echilibrat.
Pentru ca sedinta de masaj sa aiba success masiorul trebuie sa-si aleaga gama de produse cu care lucreaza, acestea de cele mai multe ori sunt profesionale ceea ce ne ofera mai multa siguranta.
De cele mai multe ori femeile sunt mai interesate de masaj-ul celulitic, de intretinere, facial iar barbatii de cel de relaxare, terapeutic.
La fel ca dupa sport si dupa masaj trebuie consumata multa apa pentru ca este nevoie de hidratare. Ar fi foarte indicat ca sportul sa fie inainte de masajului, ca muschii sa se poata relaxa in timpul masajului.

Leave a Reply