Ia – traditie imbracata in haine noi

Ia a devenit un articol vestimentar foarte popular in ultima vreme. S-ar putea spune chiar ca a devenit un trend in sine, argumentat prin dorinta si intentia romanilor de a se intoarce la traditie, la radacini si la esente.

Aceasta noua preocupare a romanilor pentru motivele traditionale a cunoscut o propagare foarte rapida, intocmai datorita faptului ca romanii au observat ca trendul este unul foarte relevant identitatii noastre.

Povestea iei romanesti poate fi asemanata cu basmul Cenusaresei sau cu renasterea din cenusa a pasarii Phoenix. Bineinteles ca succesul uimitor de care se bucura ia in acest moment nu ar fi fost posibil fara aportul decisiv adus de designerii vestimentari.

Acestia au reinterpretat motivele traditionale si au realizat diverse piese vestimentare prin intermediul carora este transpus tot ceea ce reprezinta trecutul nostru.

Admiratie fata de vestimentatia traditionala

Alaturi de ia romaneasca care a dobandit o popularitate deosebita in ultima vreme atat pe podiumurile de moda, cat si in garderobele fashionistelor, si-au mai facut loc si diversele haine traditionale, incununate cu motive si imprimeuri populare.

Inspirati din multitudinea de detalii autentice romanesti, o mare parte a creatorilor de moda s-au lasat purtati de creativitate si au realizat nenumarate piese de imbracaminte care sa reuneasca traditionalul cu modernul. Varietatea acestor modele ofera posibilitatea pasionatelor de moda sa realizeze nenumarate combinatii care sa le ajute sa iasa in evidenta si sa se mandreasca cu o tinuta inedita.

Orientarea catre aceasta categorie de imbracaminte vine din partea mai multor tipuri de persoane. In primul rand, exista destul de frecvent o conceptie conform careia ar fi destul de complicata asortarea unei ii la o tinuta moderna, astfel ca ideea de a imbraca haine care pastreaza putin din stilul popular de altadata devine o idee excelenta.

Hainele traditionale sunt foarte potrivite stilului casual, intrucat sunt, de regula, mai colorate si joviale, dar nu se dau inapoi nici de la cele elegante, fiind extrem de potrivite la unele evenimente cu un dresscode mai tolerant.

Si la nivel de tinuta office, o cercetare mai amanuntita prin magazinele de moda te poate ajuta in gasirea unui outfit excelent – cu detalii si nuante discret presarate, intr-un contrast usor cu stilul sobru vor duce la realizarea unei imagini specifice stilului.

Este important de aflat ca valorificarea resurselor traditiei pe care le avem de la stramosi nu trebuie sa se faca doar prin alegerea unor piese autentice, ci si prin readaptarea lor in forme moderne si specifice zilelor de astazi.

Iata ca o varianta potrivita din acest punct de vedere este asigurata de magazinul Ie Nationala, care vine cu propuneri generoase de imbracaminte in acest stil.

Se gasesc bluzite si camasi in diverse culori, cu aplicatii folclorice la nivelul gulerului sau al manecilor. De asemenea, rochiile prezinta aplicatii, imprimeuri nu prea opulente, fie in forma inflorate sau geometrice.

Ie Nationala dispune si de o colectie impresionata de jachete si cardigane, ce amintesc de stilul traditional romanesc inspirat din inepuizabila sursa a costumelor ce se purtau odinioara.

Mandria de a imbraca hainele romanesti ar trebui sa devina tot mai prezinta in randul doamnelor si domnisoarelor, iar Ie Nationala vine in acest sprijin. Viziteaza pagina online a magazinului si lasa-te inspirata de cele mai inedite modele.

Leave a Reply