Implicatiile marketingului online asupra publicitatii traditionale

Daca esti pasionat de domeniul online invata SEO. Din fericire gasesti numeroase cursuri premium de marketing. In continuare iti explicam efectele pe care le are promovarea online asupra metodelor traditionale de promovare.

Tehnicile traditionale de publicitate includ publicitatea tiparita si televiziunea. Internetul a depasit deja televiziunea ca fiind cea mai mare piata de publicitate.  Site-urile Web includ adesea anunturile banner sau pop-up. Site-urile de retele sociale nu au intotdeauna anunturi. In schimb, produsele au pagini intregi si pot interactiona cu utilizatorii.

Reclamele de televiziune se termina de multe ori cu un purtator de cuvant care le cere spectatorilor sa analizeze site-ul web al produsului pentru mai multe informatii.

In timp ce pe termen scurt sunt populare, anunturile tiparite au inclus coduri QR pe ​​ele. Aceste coduri QR pot fi scanate de telefoanele mobile si computere, trimitand telespectatorii pe site-ul web al produsului. Publicitatea incepe sa transfere spectatorii de la pietele traditionale la cele electronice.

In timp ce mass-media traditionala, precum ziarele si publicitatea de televiziune, sunt in mare masura umbrite de cresterea marketingului social media, exista inca un loc pentru marketingul traditional.

De exemplu, cu ziarele, cititorii de-a lungul anilor au inregistrat un declin. Cu toate acestea, cei care iubesc ziarele sunt in continuare loiali fata de media tiparita. 51% dintre cititorii de ziare au citit doar ziarul in forma tiparita,  facand anunturile bine plasate valoroase.

Internetul si marketingul pe retele sociale sunt una dintre problemele cu care se confrunta publicitatea traditionala. Anunturile video si tiparite sunt adesea scoase in lume prin intermediul Internetului mai devreme decat sunt programate pentru premiera. Site-urile de socializare permit ca aceste scurgeri sa devina virale si pot fi vazute de mai multi utilizatori mai repede.

Diferenta de timp este de asemenea o problema cu care se confrunta agentii de publicitate traditionali. Cand apar evenimente sociale si difuzate la televizor, exista adesea o intarziere de timp intre difuzarile de pe coasta de est si coasta de vest a Statelor Unite, spre exemplu.

Site-urile de socializare au devenit un centru de comentarii si de interactiune cu privire la eveniment. Acest lucru permite persoanelor care urmaresc evenimentul de pe coasta de vest (cu intarziere) sa cunoasca rezultatul inainte sa emita.

Premiile Grammy din 2011 au subliniat aceasta problema. Spectatorii de pe coasta de vest au aflat cine a castigat premii diferite pe baza comentariilor facute pe site-urile de socializare de catre persoanele care urmaresc live pe coasta de est. Din moment ce spectatorii stiau cine a castigat deja si ratingurile au fost mai mici. Toate reclamele si promovarile introduse in eveniment au fost pierdute, deoarece spectatorii nu aveau un motiv sa se uite.

Marketingul social media ofera organizatiilor o modalitate de a se conecta cu clientii lor. Cu toate acestea, organizatiile trebuie sa-si protejeze informatiile, precum si sa urmareasca indeaproape comentariile si preocuparile legate de mediile sociale pe care le folosesc. Un sondaj flash efectuat pe 1225 de directori IT din 33 de tari a aratat ca incidentele de social media au cauzat organizatiilor o pierdere totala de 4,3 milioane de dolari in 2010.

Leave a Reply