Informatii utile privind alegerea unui amplificator audio

Un sistem audio de calitate are nevoie în primul rând de un amplificator audio bun, apoi de boxe, player și alte surse de sunet care să se potrivească perfect cerințelor celui care dorește să se bucure de muzică.

Desigur, sistemul audio se poate cumpăra complet însă, dacă se dorește un sunet de înaltă calitate, ar trebui să se caute fiecare element al acestuia în parte – primul pe listă fiind amplificatorul.

Când este necesar un amplificator audio?

Multe dispozitive electronice, cum ar fi boxele active de la calculator sau telefonul, au amplificatoare integrate. Acestea însă nu sunt suficient de puternice pentru a reda un sunet de calitate și nu pot filtra prea bine sursele de sunet cu volum mic fără a produce zgomot de fond sau fără a deforma semnalul sonor.

Un amplificator audio amplifică semnalul de intrare și redă un sunet mai puternic și mai clar prin intermediul boxelor care sunt conectate la el. Acesta este necesar atât atunci când se dorește ascultarea melodiilor preferate la cea mai bună calitate, cât și atunci când se organizează un eveniment de mare amploare.

Amplificator pentru sunet sau receiver?

Una dintre cele mai frecvente întrebări de care se lovesc persoanele care doresc să investească într-un amplificator sunet face referire la receiver. Chiar dacă acesta din urmă este folosit în același context, diferența între el și amplificator este destul de mare.

Un receiver audio are inclus, față de amplificator, un preamplificator și un tuner radio. De asemenea, acceptă surse multiple și poate veni cu nenumărate funcții inteligente care facilitează utilizarea sa.

Este important de știut faptul că, în cazul surselor sonore cu un nivel line-in sau line-level, cum ar fi chitarele electronice, este suficient un amplificator însă, pentru înregistrarea unor sunete la microfon este mai bine să se aleagă un receiver.

Amplificator audio cu tuburi sau amplificator audio cu tranzistori?

Această alegere ține cont strict  de preferințele fiecăruia. Amplificatoarele cu tuburi sunt deseori alese pentru sunetul cald oferit, în timp ce modelele mai noi, cu tranzistori, au o putere de amplificare superioară și nu modifică amprenta sunetului.

Pentru a avea certitudinea că produsul dorit se potrivește cel mai bine cerințelor personale, este recomandat ca înainte de achiziționare să se facă o probă – să se asculte o melodie, deoarece pot fi mici diferențe în ceea ce privește sunetul, găsite în special de către audiofilii cu experiență.

Unde se găsesc amplificatoare de sunet de calitate, la un preț accesibil?

Cei care doresc să se bucure de un sunet de calitate și au pornit în căutarea unui amplificator audio care să le îndeplinească această dorință pot începe experiența în mediul online.

SoundStil pune la dispoziție o gamă variată de amplificatoare audio produse de firme renumite în domeniu, cum ar fi Ashly, Dynacord, Phonic sau Show.

De asemenea, pe soundstil.ro se găsesc și alte produse destinate iubitorilor de muzică, de la boxe active și pasive, la microfoane profesionale, căști DJ, mixere audio, difuzoare și stative. Compania mai oferă și servicii de consiliere, montaj și service, asigurându-se că pasiunea pentru sunete de înaltă calitate nu va fi stinsă niciodată.

Leave a Reply