Lucruri interesante despre soareci

Soarecii reprezinta o categorie de daunatori foarte populara in Romania. Practic, majoritatea oamenilor s-au confruntat la un moment dat cu problema combaterii prezentei soarecilor. Conform studiilor, in America peste 21 de milioane de case sunt infestate de catre acesti daunatori in fiecare an.

Acestia pot provoca o multime de stricaciuni si pot cauza chiar probleme de sanatate, atata timp cat nu se foloseste un aparat anti soareci cu ajutorul caruia sa poata fi alungati.

Cu toate acestea, soarecii sunt totodata si niste fiinte foarte interesante. Iar in acest articol ne-am propus sa prezentam mai multe lucruri interesante despre soareci, lucruri pe care probabil ca inca nu le cunosti. Iata de ce ar trebui sa citesti acest articol in continuare!

Sunt foarte inteligente

Unul dintre motivele pentru care este atat de dificil sa combati prezenta soarecilor este faptul ca reprezinta o categorie de daunatori foarte inteleapta.

Se considera ca soarecii sunt aproape la fel de inteligenti precum cainii. Ei nu au un vaz foarte bun, insa cu toate acestea memoria lor are capacitati exceptionale. Mai exact, odata ce au efectuat un traseu, acestia il vor memora foarte rapid.

De asemenea, soarecii vorbesc intre ei. Pentru a comunica, acestia folosesc sunete aproape imposibil de perceput de catre urechea umana. Mai mult decat atat, soarecii au abilitati extraordinare. Acestia nu numai ca se strecoara foarte usor prin spatiile inguste, ci totodata pot merge foarte usor pe un cablu sau pe o sfoara, exact ca la circ!

Iar daca au ghinionul sa cada, acestia nu patesc mai nimic de cele mai multe ori. Asta deoarece pot cadea chiar si de la 4 metri fara sa se raneasca.

Am putea inlocui expresia „foame de lup” cu „foame de soarece”

Atunci cand ne este foame, spunem deseori ca avem o foame de lup. La fel de bine am putea spune si faptul ca avem o foame de soarece. Aceste fiinte dau dovada de un apetit grozav. Soarecii mananca si de 20 de ori intr-o singura zi, ceea ce e un record destul de greu de egalat.

In timp ce intr-o gospodarie soarecii consuma tot ce le pica la indemana, in natura situatia este diferita. Mai exact, soarecii salbatici sunt ierbivori.

Soarecii nu numai ca sunt foarte mancaciosi, ci sunt considerati a fi o adevarata delicatesa de catre unele popoare. Mai exact, oamenii din Zambia consuma in mod frecvent soarecii de casa. In acelasi timp, populatia de Malawi considera soarecii drept o sursa foarte bogata de proteine.

Soarecii nu se descurca de minune doar prin pereti si prin propriile viziune, ci totodata nu intampina probleme nici atunci cand dau de apa. Iar asta deoarece inoata foarte bine.

Mickey Mouse – primul soarece prezent intr-un desen animat!

Cu totii cunoastem indragitul personaj numit Mickey Mouse. Pe cat de suparatori sunt soarecii in viata de zi cu zi, pe atat de mult ne-a fascinat in copilarie. Ei bine, acesta a fost primul soarece prezent intr-un desen animat pentru copii. Acest lucru s-a intamplat in 1928, drept urmare, varsta lui Mickey Mouse este una considerabila, desi la TV pare a fi vesnic tanar.

Oricat de interesanti ni s-ar parea soarecii, este drept faptul ca trebuie sa luam toate masurile necesare impotriva lor, astfel incat sa nu ne infesteze casa. Reprezinta o categorie de daunatori foarte suparatoare asa ca este absolut obligatorie utilizarea unui aparat cu ultrasunete impotriva soarecilor.

Leave a Reply