Starea de sănătate poate fi evaluată folosind anumite instrumente, iar termometrul se numără printre ele. Măsurarea temperaturii poate oferi anumite indicații referitoare care să ne ajute să identificăm posibile dezechilibre ale organismului.
La ora actuală, în magazinele de profil există o mare varietate de termometre – de la termometre cu laser, termometre digitale la termometre clasice până la termometre cu infraroșu.
Diversitatea de pe piață te poate dezarma puțin – astfel că, te poți simți copleșit, dar îndată ce vei consulta mini-ghidul de mai jos, întocmit de cei de la Dasco, vei răsufla ușurat.
Câte tipuri de termometre există
Primul factor în funcție de care faci alegerea este tipul termometrului. Așa cum am menționat anterior, pe piața de profil există o mulțime de termometre – clasice, digitale sau cu infraroșu. Dar să le discutăm pe rând, pe fiecare în parte:
Termometrul clasic
Acesta de obicei funcționează pe bază de mercur, însă e considerat destul de periculos – având în vedere că prezintă riscul de a contamina utilizatorul cu mercur (în caz de spargere sau fisurare a rezervorului). Un alt dezavantaj îl reprezintă dificultatea de a fi citit, valorile nefiind chiar ușor de interpretat.
Termometrul digital
Termometrele digitale se află pe lista achizițiilor efectuate de către părinți datorită utilizării facile, dar și din punctul de vedere al accesibilității ca preț. Mai mult decât atât, aceste tipuri de termometre sunt sigure și nu prezintă niciun risc toxic.
Termometrul cu infraroșu
Termometrele cu infraroșu sunt dispozitive moderne de ultimă generație. Temperatura este „citită” astfel cu ajutorul radiațiilor infraroșii emise de corpul uman.
Cum aleg termometrul potrivit pentru copil în funcție de vârstă?
Când vine vorba despre alegerea unui termometru pentru adulți, lucrurile sunt relativ simple. Dar dacă trebuie să optăm pentru un termometru pentru copii, va trebui să alegem în funcție de vârsta pe care o are micuțul.
În magazinele de profil, există termometre digitale ce pot fi utilizate atât rectal, cât și oral sau axilar. Dintre cele trei metode cea din urmă este cea mai puțin precisă.
Un alt tip de termometru digital este cel de ureche. Utilizând o rază cu infraroșu, acesta măsoară temperatura din interiorul canalului auditiv. Însă, acest dispozitiv nu este chiar unul precis, deoarece se poate suprapune cu temperatura măsurată.
Termometrul digital frontal utilizează un scanner cu infraroșu cu scopul de măsura temperatura. Avantajul mare este dat de faptul că poate fi utilizat în timpul somnului celui mic. Specialiștii nu recomandă folosirea termometrelor de tip suzetă.
Între 0-3 luni. Bebelușii sunt foarte sensibili la orice agent patogen, așadar sunt foarte expuși la virusuri și bacterii, iar riscul de a dezvolta o infecție este destul de ridicat. Specialiștii susțin că putem folosi termometrele digitale pentru a lua temperatura rectal.
3 luni-4 ani. Pentru acest interval de vârstă, se recomandă folosirea unui termometru digital normal. Iar modul în care poți lua temperatura este rectal, oral sau axilar.
Peste 4 ani. Dacă micuțul tău are peste 4 ani, folosește un termometru digital pentru a-i lua temperatura la axilă sau în ureche.
Atenție! Dacă ai evaluat temperatura copilului tău și ai observat că este peste valorile normale, este indicat să consulți un specialist!
De unde achiziționezi termometre online?
Dasco este un magazin specializat în comercializarea de produse farmaceutice, alimentare, cosmetice și articole medicale atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Dacă ai nevoie de termometre accesează site-ul dasco.ro și indiferent de modelul dorit, vei găsi ceea ce te interesează. Dasco te așteaptă cu o gamă variată de articole la cele mai bune prețuri.