Puterea exemplului, desprinsa dintr-o carte de dezvoltare personala

De multe ori ne uitam in jurul nostru si ne intrebam cum de oameni mai tineri si poate cu mai putina experienta decat noi au reusit in viata. Astfel, de la lumea afacerilor, pana la cea a filmului sau a televiziunii, putem gasi exemple de femei care nu sunt nici mai pregatite, nici mai frumoase si nici mai curajoase decat noi. Cu toate acestea, unele ne complacem in continuare la un loc de munca plictisitor si fara satisfactii materiale sau de alta natura, ceea ce risca sa ne afecteze nu doar cariere, ci si relatiile de familie sau cu cercul de apropiati.

Acesta este motivul pentru care nu ar fi rau ca, din cand in cand, sa mai rasfoim cate o carte de dezvolare personala. Veti spune poate ca ideile dintr-o astfel de lucrare nu pot reprezenta reguli general valabila, intrucat fiecare dintre noi suntem diferiti, insa, odata ce o veti citi cu atentie, veti descoperi lucruri pe care nu le stiati despre propria persoana.

Mai mult, veti gasi indicii despre dezvoltarea pe plan personal sau in afaceri, dar si despre cum sa dai mai mult randament la locul de munca si cum sa iti construiesti o cariera de succes.

Ce anume sa cauti intr-o carte de dezvoltare personala

Daca esti tipul femeii de cariera, atunci cu siguranta ca o carte de dezvoltare personala iti va fi de mare ajutor. Cu toate tanjim dupa o cariera de succes, in care sa reusim sa accedem pe scara profesionala, sa avansam intr-o institutie sau chiar sa devenim parteneri in afaceri, cu niste venituri care sa ne asigure o independenta financiara totala.

De multe ori insa, ne lasam coplesite de problemele vietii, astfel incat nu mai reusim sa impacam si timpul de la locul de munca, sarcinile suplimentare si orele dupa program cu viata de familie, cu timpul petrecut cu persoana iubita ori cu copiii. Astfel, se ajunge de multe ori ca, fara un sprijin din afara, persoane competente si bine intentionate sa renunte la cariera in favoarea familiei, cu regrete si cu urmari care pot lasa sechele in timp.

De asemenea, sunt suficiente persoane care au idei de afaceri grandioase sau care, pur si simplu, sunt dedicate locului de munca, astfel incat pot face cariera in absolut orice domeniu. Din acest punct de vedere, cartile de dezvoltare personala pot scoate la iveala calitati de lider pe care le va aprecia orice antreprenor.

Nu in ultimul rand, poti gasi aici modalitati prin care sa duci la sfarsit proiectele pe care ti le asumi, in conditiiile in care multe persoane se opresc de obicei la jumatatea drumului. Nu in ultimul rand, sunt persoane care au bani, au si spirit antreprenorial, dar le vine greu sa se hotarasca in ce anume sa investeasca. Din a est punct de vedere, sfatul antreprenorilor de succes este sa isi urmeze pasiunea, visul si sa investeasca in ceea ce se pricep cel mai bine si care le-ar aduce cele mai mari satisfactii.

Leave a Reply