Site-urile de social media si promovarea produselor online

Daca te intrebi cum sa promovezi un produs online sau cum sa faci email marketing iti recomandam sa citesti acest articol. Iti prezentam mai multe despre site-urile de social media si despre tot ceea ce tine de ele.

Site-urile si retelele de socializare sunt foarte utile pentru promovarea online si de aceea este bine sa va documentati cu privire la aceste tehnici de promovare.

Site-urile web precum Delicious, Digg, Slashdot, Diigo, Stumbleupon si Reddit sunt site-uri populare de marcare sociala utilizate in promovarea social media. Fiecare dintre aceste site-uri este dedicat colectarii, curationarii si organizarii legaturilor cu alte site-uri pe care utilizatorii le considera a fi de buna calitate.

Acest proces este “crowdsourced”, permitand membrilor amatori ai retelelor sociale sa sorteze si sa prioritizeze legaturile dupa relevanta si categorie generala.

Datorita bazelor mari de utilizatori ale acestor site-uri web, publicitatea pe astfel de site-uri poate ajunge rapid la un public numeros. In plus fata de promovarea generata de utilizatori, aceste site-uri ofera si anunturi in cadrul comunitatilor si categoriilor de utilizatori individuale.

Intrucat anunturile pot fi plasate in comunitati desemnate cu un public tinta specific si demografic, au un potential mult mai mare de generare a traficului decat anunturile selectate pur si simplu prin istoricul cookie-urilor si al browserului.

In plus, unele dintre aceste site-uri web au implementat, de asemenea, masuri pentru a face anunturile mai relevante pentru utilizatori, permitand utilizatorilor sa voteze care dintre ele vor fi afisate pe paginile pe care le frecventeaza.

Abilitatea de a redirectiona volume mari de trafic web si de a viza anumite segmente de public relevante face site-urile de marcare sociala sa fie un atu valoros pentru marketing-ul social media.

Blog-uri

Platformele precum LinkedIn creeaza un mediu pentru ca companiile si clientii sa se conecteze online.  Companiile care recunosc nevoia de informare, originalitate / si accesibilitate angajeaza bloguri pentru a-si face produsele mai populare si mai unice / si, in cele din urma, ajung la consumatorii care sunt familiarizati cu mediile sociale.

Studiile din 2009 arata ca consumatorii considera ca mediatizarea sau bloggerii sunt mai neutre si mai credibile decat reclamele tiparite, care nu sunt considerate libere sau independente. Blogurile permit unui produs sau unei companii sa furnizeze descrieri mai lungi de produse sau servicii, pot include marturii si pot sa faca legatura cu alte site-uri de socializare si pagini de blog.

Blogurile pot fi actualizate frecvent si sunt tehnici de promovare pentru pastrarea clientilor, precum si pentru achizitionarea de abonati care pot fi apoi directionati catre pagini de retele sociale.

Comunitatile online pot permite unei afaceri sa ajunga la clientii altor companii care utilizeaza platforma. Pentru a permite firmelor sa isi evalueze pozitia in lumea corporativa, site-urile permit angajatilor sa posteze evaluarile companiilor lor.

Unele companii renunta la integrarea platformelor media sociale in regimul lor traditional de marketing. Exista, de asemenea, standarde corporative specifice care se aplica atunci cand interactioneaza online.

Pentru a mentine un avantaj intr-o relatie intre intreprinderi si consumatori, intreprinderile trebuie sa fie constiente de patru elemente-cheie pe care le mentin consumatorii: informatii, implicare, comunitate si control.

Leave a Reply