Stiai ca poti primi pana la 600 euro compensatie daca ai probleme la zbor? Vezi ce spune Aerohelp

Exista situatii in care multi pasageri intampina probleme atunci cand au un zbor catre o anumita tara. Fie zborul a fost anulat, intarziat sau poate ca au fost refuzati la imbarcare. Astfel de situatii aduc pentru pasageri si alte probleme. Poate ca au pierdut un job important pentru ca nu au ajuns la timp la interviu, poate o intalnire importanta sau poate ca nu au mai reusit sa vada pentru ultima oara pe cineva drag din viata lor.

Desigur, timpul nu mai poate fi adus inapoi, insa pasagerii trebuie sa stie ca pot avea parte de despagubire companie aeriana daca isi cunosc toate drepturile si daca sunt de asemenea eligibili. Iata despre ce este vorba mai exact.

Drepturile pasagerilor in cazul unui zbor intarziat

Pentru a actiona in consecinta, pasagerii trebuie sa isi cunoasca mai intai drepturile si sa stie ca exista posibilitatea de a fi despagubiti cu pana la 600 de euro, in functie de destinatie si kilometri. Astfel ca legea obliga compania aeriana de a plati compensatiile cuprinse intre 250-600 de euro pentru neplacerile pe care le-a cauzat.

In cazul unui zbor care a fost intarziat, compania este obligata sa asigure siguranta si confortul pe toata durata sederii daca intarzierea a fost cauza de aceasta. De asemenea, pasagerii au dreptul de a anula zborul si sa primeasca o rambursare integrala pentur costul biletelor.

In cazul in care pasagerii doresc sa continue calatoria, atunci cei de la aeroport trebuie sa ofere toate conditiille, inclusiv cazare la hotel in cazul in care asteptarea se prelungeste. Important de mentionat este faptul ca unii operatori de zbor vor propune anumite discounturi sau oferte pentru a compensa intarzierea, insa in cazul in care sunt acceptate, vor anula dreptul la orice altfel de compensatie.

Totodata, pasagerii trebuie sa aiba la indemana toate actele necesare pentru a dovedi intarzierea zborului. Urmatorul pas este de a accesa www.aerohelp.ro si de a lua legatura cu echipa de aici. Vor explica toate detaliile si vor afla daca sunt eligibili pentru despagubire.

Zbor anulat sau refuzare la imbarcare

Acelasi lucru se intampla si in cazul unui zbor anulat sau daca pasagerul a fost refuzat la imbarcare. Compania aeriana trebuie sa le ofere toate conditiile necesare (mancare, bauturi racoritoare, cazare, transport pana la cazare).

Nu toti pasagerii isi cunosc drepturile, insa daca vor lua legatura cu cei de la Aerohelp vor putea afla toate detaliile necesare, inclusiv ca au posibilitatea de a primi despagubire in decurs de 3 ani de la anularea sau intarzierea zborului.

Mai multe detalii in pagina oficiala.

Date de contact:

help@aerohelp.ro

Leave a Reply