Terapia de spate de la Nirvana Yoga te scapă de durerile de coloană

„Cel mai important pas în tratarea afecțiunilor coloanei este să înțelegi cauza lor”, Veronica Constantinescu, profesoară de yoga și tehnician nutriționist în cadrul Studioului Nirvana Yoga din București.

Sursele durerilor de spate pot fi multiple sau o combinație de mai multe:

 1. Cauzate de accidente.
 2. Cauzate de inegalitatea membrelor inferioare.
 3. Cauzate de stres.
 4. Cauzate de tulburări ale sistemului de reproducere (la femei) și confundate cu dureri de spate.
 5. Cauzate de dereglări ale stilului de viață: sedentarism, postura incorectă, sporturi extreme care nu iau în considerare nevoile reale ale corpului, alimentație incorectă, un job care solicită coloana și implică ridicarea de greutăți, faptul că nu se beau suficiente lichide etc.

Cum sunt modificate aceste stări prin tratamentul yoga pentru dureri de spate?

În primul rând este important să înțelegem dacă sursa durerilor este mentală sau fizică. Acest lucru se face prin câteva exerciții-test înainte de clasa de terapie pentru spate.

Dacă reiese că durerile sunt cauzate pe fond mental, atunci putem recomanda un curs de yoga pentru începători și meditație. Dacă, însă, sunt de natură fizică, iar mușchiul sau vertebrele au fost afectate, atunci stabilim cursul pentru tehnica de spate.

Modalități diferite de tratament

 1. Pentru persoanele care au fost diagnosticate cu afecțiuni ale coloanei precum scolioză, cifoză, discopatie lombară sau hernie de disc vom sugera:
 • Exercitii pentru ridicarea nivelului de energie;
 • Exercitii de respirație specifice pentru tehnica de spate, care cuplează mișcări repetitive ale corpului cu inspirația și expirația. În funcție de gravitatea afecțiunii, putem face aceste exerciții în picioare sau pe scaun. Exercițiile de pe scaun permit mișcări de rotație și aplecări pe care cursantul nu le-ar putea face în picioare. Terapia de spate pe scaun are rezultate excelente în ceea ce privește reducerea durerilor de spate și tonifierea muschilor.
 • Asanele – posturi sau poziții de yoga care relaxează, detensionează și tonifică mușchii spatelui, detensionează coloana vertebrală și mușchii întregului corp.
 • Tehnica de relaxare profundă – ajută la primirea beneficiilor în corp și rezultă în relaxare mentală.
 • Pranayama – tehnici de respirație care relaxează și induc starea de meditație.
 • Meditația concentrată pe respirație. Ajută la detașarea de gânduri și la creșterea nivelului energetic.
 1. Persoanele afectate de stres, tensiune și anxietate.

În urma anamnezei pe care o facem cu fiecare cursant, înțelegem motivele pentru dezechilibrele pe care le resimte.

În cazul în care stresul și anxietatea sunt cauza durerilor de spate, inițial putem recomanda câteva ședințe de terapie de spate pentru relaxare mentală și relaxare musculară.

Putem continua, mai apoi, cu un curs de yoga pentru începători.

Acest curs este mai dinamic decât cursul împotriva durerilor de spate.

Conține, în plus, exerciții dinamice și salutul soarelui, precum și posturi de yoga care au și aplecări în față sau de rotație a coloanei.

O altă tehnică de yoga pe care punem accentul când vine vorba de a trata stresul și anxietatea sunt tehnicile de respirație sau pranayama.

Acestea au efect:

 • La nivel fizic – prin deblocarea tractului respirator și a plămânilor.
 • La nivel terapeutic – prin destresare și relaxare mentală.
 • La nivel spiritual – induc starea de meditație și cresc răbdarea și perseverența.
 1. Persoanele care au un stil de viață dezechilibrat.

În acest caz îi putem ajuta prin programe mai extinse de yoga și nutriție, în care încorporăm tehnicile de yoga necesare pentru recuperarea lor și coaching de nutriție.

Astfel, putem elimina cât mai multe dintre cauzele care rezultă în dureri de spate.

Multi oameni cred că yoga are de-a face cu sportul sau cu fitnessul. Și acest lucru este cauzat de faptul că mainstreamul a adoptat exercițiile fizice din yoga, nu și partea de spiritualitate.

Nirvana Yoga este, în primul rând, o practică spirituală, care pornește în tratarea bolilor și a afecțiunilor de la premisa că boala se formează prin acțiuni negative care nu sunt conștientizate. Pentru a reuși să schimbăm aceste acțiuni negative în unele pozitive, este necesar să le conștientizăm.

Aici este punctul în care își aduce contribuția practica de Nirvana Yoga, ajutând la creșterea nivelului energetic, la relaxarea mentală și la oferirea de cunoștere corectă pentru procesul de vindecare”, explică Veronica Constantinescu.

Dacă și tu ai probleme cu spatele sau îți dorești să ai un stil de viață mai sănătos, poți suna la 0733756897 pentru a stabili o primă consultație și pentru a seta o direcție inițială de tratament.

Pe Veronica o găsești la Studio Nirvana Yoga din Strada Bastiște, nr. 28, Sector 2, București, în intervalul orar 7:30-20:30, de luni până vineri.

Consultațiile și participarea la cursuri se face doar cu rezervare în prealabil.

Leave a Reply