Tipuri de anunturi si exemple de promovare online

Exista mai multe exemple de promovare online si daca vrei sa stii cum sa iti promovezi site-ul pe Google iti recomandam sa citesti mai multe inclusiv despre social media si despre anunturile si campaniile pe care poti sa le desfasori aici.

Tumblr

Site-ul  Tumblr a lansat pentru prima oara produsele publicitare pe 29 mai 2012.  In loc sa se bazeze pe anunturi banner simple, Tumblr cere agentilor de publicitate sa creeze un blog Tumblr, astfel incat continutul acestor bloguri sa fie prezentat pe site.  Intr-un an, au fost create patru formate de anunturi native pe web si pe mobil si au fost publicate peste 100 de branduri la Tumblr cu 500 de posturi sponsorizate cumulate.

Formate de anunturi

Anunturile (postarile de pe bloguri ale agentilor de publicitate) se vor afisa in tabloul de bord al utilizatorilor atunci cand utilizatorul se afla pe un dispozitiv mobil, cum ar fi smartphone-urile si tabletele, permitandu-le sa dea like, sa distribuie si sa impartaseasca postarea sponsorizata.

Postare web sponsorizata – cea mai mare unitate de anunturi in-stream de pe web care atrage atentia utilizatorilor atunci cand se uita pe internet, intermediul computerului sau al laptopului.

Anunturile de tip radar – preia postari exceptionale de la intreaga comunitate Tumblr pe baza originalitatii si creativitatii. Acesta este plasat in partea dreapta de langa Tabloul de bord, si de obicei castiga 120 de milioane de afisari zilnice. Radarul sponsorizat permite agentilor de publicitate sa isi plaseze posturile acolo pentru a avea ocazia de a castiga noi adepti, aprecieri si distribuiri.

Sponsored spotlight – Spotlight este un director al unor bloguri populare din intreaga comunitate si un loc in care utilizatorii pot gasi noi bloguri pe care sa le urmeze. Agentii de publicitate pot alege o categorie din cincizeci de categorii pe care sa le poata afisa pe blogul lor.

Aceste postari pot fi una sau mai multe dintre urmatoarele: imagini, seturi de fotografii, animatii GIF, postari video, audio si text. Pentru ca utilizatorii sa diferentieze postarile promovate de postarile utilizatorilor obisnuiti, postarile promovate au un simbol de dolar pe colt. Pe 6 mai 2014, Tumblr a anuntat personalizarea si tematica aplicatiilor mobile pentru ca brandurile sa faca publicitate.

Campanii de publicitate

Apple iPhone 5c: a creat o pagina Tumblr, etichetand-o “Fiecare culoare are o poveste” cu numele site-ului: “ISee5c”. Imediat ce vizitati site-ul web, pagina este acoperita cu culori diferite, reprezentand culorile si nuantele telefonului iPhone 5c. Cand dati clic pe una dintre sectiunile colorate, un videoclip de 15 secunde afiseaza punctele forte prezentate in spoturile oficiale iPhone 5c si pe wallpaperele dinamice iOS 7.

Marketingul in social media implica utilizarea retelelor sociale, a activitatilor legate de marca online ale consumatorilor (COBRA) si a cuvintelor electronice (eWOM)  pentru a face publicitate online. Retelele sociale, cum ar fi Facebook si Twitter, ofera agentilor de publicitate informatii despre preferintele si opiniile consumatorilor lor.

Aceasta tehnica este cruciala, deoarece ofera intreprinderilor un “public tinta”. Cu ajutorul retelelor sociale, sunt disponibile informatii relevante pentru utilizatori care vor interactiona mult mai bine cu firma de care sunt interesati.

Leave a Reply