Tipuri de anvelope

Fiecare sofer trebuie sa stie cum sa isi tina masina mereu in conditii de siguranta. De exemplu, alegerea anvelopelor este o optiune destul de importanta pentru fiecare sofer in parte, deoarece anvelopele reprezinta singurul contact dintre masina si carosabil. Dupa cum stim cu totii, exista mai multe tipuri de anvelope, care pot fi folosite in diferite situatii.

Si putem enumera tipurile de anvelope care sunt folosite in perioada unui an de catre un sofer. Printre acestea se numara: anvelope vara, anvelope iarna si anvelope all season. Chiar daca multi nu stiu, fiecare dintre aceste tipuri de anvelope au caracteristicile lor si fiecare dintre acestea ofera performante masinilor pe care sunt echipate.

Anvelopele de vara sunt, dupa cum le spune si denumirea, tipurile de anvelope folosite pentru echiparea masinilor in sezonul cald. Datorita cauciucului gros pe care il au in alcatuirea lor, aceste anvelope de vara pot rezista cu usurinta la temperature foarte mari si chiar si atunci cand circula pe drumurile incinse de razele Soarelui.

Din punct de vedere al pretului, anvelopele de vara sunt destul de accesibile, iar astfel pot fi achizitionate de absolut orice sofer. Ele nu sunt bune pentru echiparea masinilor in timpul anotimpului rece, deoarece nu aduc niciun fel de performanta, ba mai mult decat atat, pot ajuta chiar si la derapaje.

Anvelopele de iarna, dupa cum le spune si denumirea, sunt tipurile de anvelope care se folosesc pentru echiparea masinilor in timpul sezonului rece. Mai exact, legislatia din tara noastra obliga toti soferii, ca atunci cand temperaturile de afara sunt unele foarte scazute, sa isi echipeze masinile cu anvelope de iarna.

Chiar daca multi sunt de parere ca aceasta lege privind echiparea masinilor cu anvelope de iarna a fost introdusa fara un scop prea mare, acest lucru este total neadevarat. Si asta pentru ca, anvelopele de iarna sunt create special pentru a putea rezista la temperature foarte scazute si pentru a putea rula in conditii de siguranta pe drumurile acoperite de noroi sau poleite.

Pentru cei care nu stiu cum arata anvelopele de iarna, explicatia este una destul de simpla. Pe suprafata anvelopelor de iarna sunt inscriptionate diferite simboluri, cum ar fi fulgul sau literele M si S, care provin de la cuvintele “mud si snow” din engleza, care in traducere romaneasca inseamna “noroi si zapada”.

Anvelopele all season sunt tipurile de anvelope care se pot folosi, dupa cum le spune si denumirea, pe toata perioada anului. Insa, in cazul acestor anvelope parerile sunt impartite, deoarece unii sunt de parere ca acestea sunt benefice pe toata perioada anului, in timp ce altii cred ca acestea au performante slabe si mai mult decat atat, sunt si foarte scumpe.

Leave a Reply