Tricicleta potrivita pentru copilul meu – recomandari de la Alinut.ro

Zilele calduroase si frumoase deja au preluat controlul in natura, ceea ce inseamna ca in sfarsit poti sa desfasori mai multe activitati in aer lliber alaturi de copil.

Despre importanta pe care o are miscarea pentru cel mic sigur stii deja multe. Aceasta contribuie la dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a copilului si – mai mult decat atat – constituie o cale prielnica pentru el sa isi faca noi prieteni, sa devina sociabil.

Un echipament ce nu ar trebui sa lipseasca din copilaria nimanui este tricicleta. Aceasta reprezinta o modalitate distractiva si in acelasi timp educativa prin care copilul se poate recreea.

Deci, pentru a profita din plin de zilele frumoase ale sezonului calduros, dar si pentru ca tu parinte sa ai putin timp liber si  pentru tine, trebuie sa te orientezi dupa o tricicleta care sa se potriveasca copilului.

Ce ai in vedere cand alegi tricicleta?

Interesul tau este sa ii oferi copilului toate conditiile pentru o crestere sanatoasa, astfel ca in alegerea triciletei trebuie sa te raportezi la o serie de parametri.

Este importanta siguranta acestuia, inainte de toate. Pentru asta, trebuie sa te asiguri ca alegi un model de tricicleta adecvata varstei sale, inaltimii de asemenea.

In acest sens, alinut.ro iti propune o gama variata de triciclete, potrivite pentru categorii diverse de varsta. Vei vedea ca pentru cei mai mici, incepatorii, exista modele cu scaun, pe cand pentru cei mai mari deja tiparul tricicletei difera.

Centura de siguranta nu are voie sa lipseasca din dotarea unui astfel de echipament pentru copii. Vei vedea ca piata iti ofera optiuni variate si in acest sens.

Recomandate sunt acele triciclete cu centura in 3 puncte. Pentru cei mai mici, care inca nu au implinit varsta de 2 ani spre exemplu, ideal este un model cu centura in 5 puncte de prindere, oferind mai multa protectie bebelusului.

De asemenea, cu cat este mai usoara tricicleta cu atat este mai avantajat copilul. De altfel nici tu nu vei gasi practic un model greu, mai ales daca trebuie sa il cobori de la etaj.

Pentru cei mai mari, deja e cazul ca alegerea sa vizeze un model care nu mai include numeroasele accesorii ce erau necesare la bebelusi – bara de siguranta, maner parental pentru ghidaj – copilul deja se descurca singur, copertina, cos de jucarii, dar si alte astfel de elemente.

Mare atentia cand alegi tricicleta la ghidonul din dotare. Acesta trebuie sa asigure o manevrare usoara, nu greoaie. Gasesti in comert numeroase optiuni, deci trebuie sa fii selectiv. De altfel, regasesti in portofoliul magazinului online alinut.ro variante echilibrate din acest punct de vedere.

Tricicleta din metal este preferata in detrimentul celei cu cadrul din plastic. Este mai sigura, mai stabila, deci mai buna pentru copil si cu o utilizare mai de durata.

Pentru ca cel mic sa fie entuziasmat de ideea de a se plimba cu tricicleta, alege un model viu colorat, una care sa il atraga si sa il imbie la distractie. Plimbarile vor fi mai placute astfel si pentru tine si pentru el!

Leave a Reply