Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 a zguduit Taiwanul. Este cel mai puternic din acest an

In aceasta duminica s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,5, in nord-estul insulei Taiwan. Agentia de meteorologie locala a anuntat acest lucru, alaturi de declaratii conform carora nu s-au semnalat pagube materiale.

Orasul Tapia, capitala Taiwanului a fost insa zguduit serios de cateva replici are cutremurului, pe care le-au anuntat o multime de locuitori ai capitalei. Agentia de meteorologie taiwaneza a anuntat faptul ca seismul a avut magnitudinea de 6,5. In acelasi timp, Serviciul de Prospectare Geologica a Statelor Unite (USGS) anuntase initial o magnitudine de 6, conform agentiilor de presa.

Cutremurul s-a localizat in comitatul Yilan. Comitatul se afla in nord-estul insulei asiatice, iar ora la care s-a produs seismul a fost ora locala 13:11 (05:11 GTM), adancimea acestuia fiind de 67 de kilometri. Pe site-ul nstiri.ro puteti afla mai multe informatii despre stiri internationale, cat si nationale.

Zguduirea nord-estul insulei a durat aproximativ 10 secunde. Seismul a fost declarat cel mai puternic de anul acesta din Taiwan. Din cauza acestuia, reteaua de metrou din Tapia a fost inchisa pentru verificari, pentru ca localnicii sa nu se confrunte cu probleme serioase. La scurt timp dupa acestea, activitatea metroului s-a reluat.

In materie de electricitate, distribuitorul national de electricitate a anuntat faptul ca reteaua de alimentare cu energie electrica functioneaza normal. Desi a fost un timp foarte scurt in care s-a simtit cutremurul, cel mai mare producator de cipuri din lume a anuntat ca o parte dintre muncitori au fost evacuati. Este vorba despre reteaua Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC).

Astfel de seisme pot zgudui oricand si Romania, potrivit cercetarilor efectuate de catre experti. Pana acum, din fericire, nu ne-am confruntat cu astfel de evenimente din anul 1977. Alte stiri internationale sunt disponibile pe site.

Insula Taiwan este un loc similar Vrancei. Aceasta este afectata periodic de cutremure la pamant, pentru ca se afla in preajma punctului de jonctiune dintre doua placi tectonice. O destinatie turistica renumita, respectiv Hualien a fost devastata de un astfel de cutremur, in anul 2018, cand au fost ucise 17 persoane si ranite aproape 300. Cutremurul a avut magnitudinea de 6,4.

O alta catastrofa naturala a fost inregistrata in anul 1999 in Taiwan, cand un seism cu magnitudinea de 7,6 a facut nu mai putin de 2.400 de decese. Aceasta a fost declarata cea mai grava din istorie. Magnitudinea inalta a cutremurelor din Taiwan se produce des, chiar si anul anterior fiind inregistrat un alt seism de 6,2 in luna decembrie. Din fericire, nu s-au inregistrat pagube materiale.

Anul acesta, insula Taiwan s-a confruntat doar cu acest cutremur la o magnitudine atat de inalta. Deja obisnuiti cu aceste seisme, localnicii incearca pe cat posibil sa isi pastreze calmul, iar companiile au mereu pregatite planurile de evacuare. Bineinteles, la o magnitudine mai mare se emite si alerta de tsunami, in acest caz nefiind necesar.

Leave a Reply