Un inlocuitor sanatos al fainii traditionale – faina de migdale de la Biosano

Se prezintă sub formă de pudră și constituie un excelent substitut al făinii tradiționale, de grâu, cu care majoritatea este obișnuită când vine vorba despre produsele de patiserie. Se obține prin măcinarea migdalelor și vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism, motiv pentru care este recomandată ca înlocuitor în rețete culinare variate.

Există posibilitatea de a obține pudra specifică din migdale și acasă, însă mai practic și la îndemână este să le cumperi dintr-un magazin care oferă astfel de produse.

Biosano.ro este o recomandare și totodată un reper când vine vorba despre alternative mai sănătoase, organice la o varietate de ingrediente și alimente pe care le consumăm în viața de zi cu zi sau ocazional.

Procesul prin care se obține făina de migdale

Semințele migdalului, adică migdalele, sunt utilizate pentru a obține făina regăsită în portofoliul Biosano, în proporție totală fiind reprezentate de migdale crude. Acestea sunt supuse unui proces blând de măcinare, astfel că își păstrează mirosul și aroma deosebită. Se obține o faina de migdale deosebit de sațioasă, reprezentând o alternativă sănătoasă de folosit în bucătărie.

Proprietățile acestei făini sunt numeroase, fiind un motiv în plus, pe lângă aroma deosebită a sa, pentru a o adăuga în bucătărie. Astfel, aceasta prezintă un conținut bogat de vitamine și minerale, alături de acizi grași esențiali.

Atunci când simți nevoia de a consuma dulce, poți realiza un desert care să aibă la bază făină de migdale, pentru a te bucura atât de încântarea papilelor gustative, dar și pentru a asigura o funcționare optimă a creierului și inimii, mai ales în perioadele intense de activitate psihică.

De asemenea, în conținutul acestui sortiment de făină există acizii grași nesaturați, cei care oferă organismului ajutorul necesar în eliminarea colesterolul despre care spunem că este rău.

Pentru cei mai puțini încrezători legat de beneficiile pe care le are acest tip de făină, există dovada care atestă ajutorul oferit. Sunt efectuate studii care susțin că înlocuirea făinei tradiționale cu cea de migdale din alimentație reduce din riscul bolilor de inimă cu până la 30%.

Funcționarea întregului organism și totodată a sistemului nervos este îmbunătățită atunci când o astfel de sursă de vitamine și minerale este introdusă în alimentație. Această alternativă a făinii de grâu este indicată mai ales în prepararea pâinii, respectiv a produselor de patiserie preferate.

Mai mult decat atât, se poate utiliza ca ingredient în supe și sosuri, pentru a obține o consistență optimă a acestora.

Specialiștii Biosano recomandă produsul celor care doresc să obțină o rețetă perfectă pentru macarons – binecunoscutul desert franțuzesc. Mai mult decât atât, făina de migdale poate fi folosită și pentru a face clătite, blaturi de tort sau prăjituri diverse.

Găsești și pe site-ul Biosano.ro sugestii interesante pentru prepararea unor deserturi delicioase cu ajutorul acestui sortiment de făină. Realizează un mix întocmai cu instrucțiunile rețetelor pentru a obține prăjituri aromate și fragede. Cu făina de migdale în compoziție, acestea ți se vor topi în gură.

Leave a Reply