Unde iti poti depozita cerelalele?

In cazul in care esti un simplu agricultor care locuieste in mediul rural, si detii doua – trei hectare de teren agricol, pe care le folosesti pentru cultivarea cerealelor, atunci este evident faptul ca pentru depozitarea lor, ai acasa suficient de mult spatiu la dispozitie.

In cazul in care insa, esti proprietarul a mai multor zeci sau chiar sute de hectare de teren agricol, atunci este evident faptul ca nu ai acasa destul spatiu la dispozitie, care sa iti permita depozitarea acestor cereale, iar din acest motiv va trebui sa cauti cele mai bune si cele mai avantajoase solutii care sa iti vina in ajutor.

De exemplu, poti sa cauti hale beton de inchiriat, si sa iti inchiriezi o astfel de hala, pana in momentul in care vei reusi sa vinzi cerealele pe care le-ai cultivat. In mod evident, vei gasi in apropiere de localitatea ta, mai multe astfel de hale pe care le poti inchiria.

In cazul in care situatia financiara iti permite, si detii si un teren pe care se poate construi, nu ar fi o idee rea aceea de a apela la ajutorul expertilor care iti pot construi o astfel de hala din beton, pe care o poti folosi in primul rand pentru a-ti depozita cerealele, insa o astfel de hala, poate sa fie folosita si pe post de garaj pentru utilaje de exemplu.

O astfel de constructie din beton, cu siguranta se va dovedi a fi cea mai inspirata alegere pentru tine, pentru ca vei putea sa iti depozitezi cerealele acolo, pentru o perioada de timp mai indelungata.

Pentru a putea sa iti depozitezi cerealele intr-o astfel de hala, aceasta trebuie sa fie cat mai eficienta, trebuie sa fie deasemenea multi functionala, pentru ca in momentul in care cerealele se vor imputina, sau vor fi vandute, sa poti sa folosesti hala si in alte scopuri.

O hala din beton, pe care o alegi pentru depozitarea cerealelor, trebuie sa fie cat mai spatioasa, pentru ca stfel iti permite sa depozitezi o cantitate cat mai mare de cereale, iar plus de asta, trebuie ca hala sa fie accesibila, pentru a permite incarcarea si descarcarea rapida a cerealelor.

In cazul in care iti doresti o hala care sa fie construita mai rapid, si care sa iti permita la fel ca si o hala metalica, sa iti depozitezi cerealele dar si utilajele, atunci poti sa optezi si pentru o hala metalica.

O astfel de hala metalica, cu siguranta este calculata iar mai apoi proectata pentru a putea depozita o anumita cantitate de cereale, insa o astfel de hala poate sa fie extinsa atat in lungime cat si in latime cu usurinta.

Pe langa cerealele cultivate la sfarsitul sezonului, dupa cum am mai spus, ai posibilitatea si de a depozita intr-o astfel de hala, atat utilajele agricole, dar poti si sa depozitezi balotii de fan de exemplu, paiele, lucerna, plantele medicinale sau rapita.

Tinand cont de toate aceste aspecte, cu siguranta este mult mai indicat sa optezi pentru construirea unei hale proprii, decat sa alegi sa inchiriezi an de an o hala pentru depozitarea cerelalelor. Daca stai sa te gandesti, cu banii pe care ii platesti in cativa ani pentru chirie, iti vei construi hala ta, iar mai apoi nu vei mai avea de suportat alte costuri suplimentare.

Leave a Reply